שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תרחיש משרד הביטחון לגל הקורונה השני: 125 אלף חולים ו-2,500 מונשמים

7,500 מאושפזים ומאות רבות של מתים: זו ההערכה שהציג מ"מ ראש רח"ל, אל"מ (במיל') נוחי מנדל, לרה"מ החליפי ושר הביטחון בני גנץ • התרחיש מתבסס על מודלים של תרחישי קיצון • קבינט הקורונה אישר גם פה אחד את הנחת העבודה שהציגה מערכת הבריאות

כינוס קבינט הקורונה // צילום: חיים צח/לע"מ ,
כינוס קבינט הקורונה // צילום: חיים צח/לע"מ

תרחיש הייחוס של משרד הביטחון שאושר על ידי שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, בני גנץ, והוצג על ידי ממלא מקום ראש רח"ל, אל"מ (במיל') נוחי מנדל בקבינט הקורונה, כולל היערכות לתרחיש חמור-סביר: עד 2,500 מונשמים, 7,500 מאושפזים, 125 אלף חולים ומאות רבות של מתים.



התרחיש מתבסס על מודלים שלקחו בחשבון תרחישי קיצון מהעולם. לא מדובר בתחזית, אלא בתרחיש המבצעי שאליו ממליצים במשרד הביטחון למדינה להיערך מבחינת הכלים שברשותה.

צילום: איתי בית און/לע"מ

עוד בנושא:

מחקר חדש זיהה נוגדנים לקורונה

183 נדבקו בקורונה ביממה האחרונה

נתניהו בישיבת קבינט הקורונה: "נשקול להגביל שוב התקהלויות"

גרמניה: אלף עובדים נדבקו בווירוס הקורונה במשחטה

מומחה: "וירוס הקורונה יעלם גם בלי חיסון"

בתוך כך, קבינט הקורונה אישר פה אחד את הצעת משרד הבריאות, האוצר והביטחון לקביעת תרחיש הייחוס. הגדרה זו תנחה את הממשלה על ההיערכות וההצטיידות של מערכת הבריאות.

תרחיש זה יבטא את יכולת ספיקת המערכת ולא תחזית חולים, ובו הוחלט להיערך לתוספת של 2,000 מונשמים מקורונה ול-2,000 מונשמים ממחלות אחרות. רה"מ נתניהו אמר שצריך לעשות את כל פעולות המניעה הנדרשות כדי לא להגיע לתרחיש הייחוס. זוהי העמדה הכללית של שרי קבינט הקורונה. 

מחלקת הקורונה בביה"ח שמיר (אסף הרופא) // צילום: יוסי זליגר

בהמשך לכך, דנים שרי הקבינט בצעדים המעשיים הנדרשים בטווח המיידי כדי לאפשר האטה בקצב התחלואה ומניעת הידרדרות לתרחישים שאינם רצויים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר