מחיר הקורונה: אלפי תלמידים לא ייגשו למבחני הבגרות

תקופת הבגרויות תיפתח מחר, אך אלפי תלמידים לא יוכלו לגשת לבחינות משום שחלו בקורונה או לחלופין עליהם להישאר בבידוד • הערכה: מעל ל-3,000 לא ייגשו לבגרות במתמטיקה, 400 ייעדרו מהבגרות בכימיה

צילום: יהושע יוסף //

מבחני בגרות בצל הקורונה: תקופת בגרויות תקדימית ושלא זכורה כמותה תצא מחר (שני) לדרך עם בחינת הבגרות בכימיה. במהלך החודש הקרוב, כ- 190 אלף תלמידים ינסו להתעלות על החודשים בהם שיבשה מגפת הקורונה את לימודיהם ולהצליח כמיטב יכולתם בבחינות הבגרות.   

אולם לקורונה יש גם מחיר: לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל אלפי תלמידים לא יוכלו לגשת לבחינות הבגרות. מדובר בשתי קבוצות של תלמידים - הראשונה היא תיכוניסטים חולי קורונה שעל פי הנחיות משרד הבריאות לא מורשים לעזוב את ביתם, והשנייה היא תלמידים בריאים אשר נמצאים בבידוד או כאלו שעלולים להיכנס לבידוד בשל ההתפרצות המחודשת של הנגיף. 

ההערכה במשרד החינוך היא שכ- 3,000 תלמידים לא יוכלו לגשת לבחינת הבגרות במתמטיקה שתתקיים בשבוע הבא. בנוסף, כ- 400 תלמידים שלא יכולים לגשת לבחינת הבגרות מחר בכימיה כי הם חולים או בבידוד.  

עוד בנושא: 

איך ייבחנו בבגרויות החולים והמבודדים? 

התלמידים למשרד החינוך: "לא לקיים בגרויות בעת משבר הקורונה" 

תיכוניסטים בבידוד: "קשה ללמוד לבגרות"

חשש בקרב התלמידים: "לא נהיה מוכנים לבחינות"

מבדיקה שערך "ישראל היום" לפני כחודש עולה כי קיימים חששות כבדים בקרב תלמידים שמגפת הקורונה תפגע משמעותית ביכולתם לעבור את הבגרויות בהצלחה. 

בדיקות קורונה לתלמידי הגימנסיה בי-ם (ארכיון) // צילום: דוברות הדסה

"המשפחה שלי במצב כלכלי קשה, אין להם כסף לקנות לי מחשב, אני נאלץ ללמוד בין 7-6 שעות ביום על המסך הקטן של הטלפון, זה מעייף, זה פשוט הורג אותי - כל ההשקעה שלי תלך לפח", אמר מ', תלמיד כיתה י"ב בדרום הארץ. עוד סיפר כי קשה לו להתרכז והלב שלו כואב: "ההורים שלי צריכים את הכסף בשביל לקנות אוכל, המצב פשוט בלתי נסבל. את כל הלימוד עשיתי עד כה רק עם טלפון חכם. המסך קטן, זה מעייף אותי, העיניים כבר שורפות, אי אפשר באמת ללמוד ככה לבחינה במתמטיקה או להגיש עבודה של הערכה חלופית (מרכיבה 30% מהציון). זה מכעיס ומעציב אותי". 

שקד יעקב, תלמידת יב' ממודיעין, סיפרה: "יש תלמידים שפשוט נופלים בין הכיסאות. יש מורים שמתקשים ללמד בגלל הטכנולוגיה או שפשוט מבטלים שיעורים. יש תלמידים שהספרים עדיין בלוקרים של בית הספר. נכון שהרבה תלמידים כן לומדים, אבל מה עם אלה שיישארו מאחור? אני שומעת מחברים שלי שלא תמיד מתקיימת למידה אמתית ואפקטיבית. למורים ולצוות אין באמת בקרה על הלמידה - התלמיד יכול להקשיב בשיעור, אבל חלק גדול מיכולת ההבנה נעלמת בגלל התנאים".

לירז אהרוני, תלמידת תיכון מירושלים, שיתפה גם היא בחששותיה לקראת בחינות הבגרות: "אנו ממשיכים ללמוד למבחני הבגרות במסגרת הלמידה המקוונת, אבל נמצאים בפער משמעותי ממה שהיה צריך להיות. לדבריה, היא וחבריה צריכים להתכונן לבגרות במציאות בלתי אפשרית: "למידה לבגרות במסגרת המתרחש איננה אופציונלית. מסביבנו יש 'רעשי רקע' שלא ניתן להתעלם מהם - חרדה ומתח נפשי, בריאותי, פיזי וכלכלי לגבי ההווה ולגבי העתיד".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר