נעצר חשוד שני ברצח אישה באשדוד לפני 14 שנה

החשוד השני שנעצר, תושב אשדוד בשנות ה-50 לחייו, נחקר בקשר למעורבות ברצח קלרה רבין ז"ל בשנת 2006 • מחר הוא יובא לדיון הארכת מעצר בבית המשפט

כתב אישום נגד החשוד // צילום אילוסטרציה: GettyImages

משטרת מרחב לכיש הודיעה היום (ראשון) כי ישנה התפתחות נוספת בחקירת הרצח של קלרה רבין ז"ל, לפני 14 שנה באשדוד. בלשי וחוקרי היחידה המרכזית במשטרת לכיש עצרו חשוד נוסף, שלטענתם מעורב ברצח. הוא יובא להארכת מעצר מחר בבית משפט השלום באשקלון. החשוד הוא תושב אשדוד בשנות ה-50 לחייו.

צילום: משטרת ישראל | צילום: משטרת ישראל

נזכיר, כי בשבוע שעבר התירה המשטרה לפרסם שהצליחה למצוא ראיות הקושרות תושב אחר בעיר אשדוד, אולג דוליה, לפרשת הרצח. בדיקת דנ"א שנלקחה ממנו, בעת שנעצר בפרשייה פלילית אחרת, מצאה התאמה לממצאים שנמצאו בזירת הרצח. הוא נעצר בתחילת החודש ומעצרו הוארך מעת לעת עד ל-22 ביוני. דוליה מכחיש כל קשר לנטען נגדו.

עוד בנושא: 

לאחר 14 שנה: נעצר חשוד ברצח באשדוד

הוגשה הצהרת תובע בגין רצח מאיה וישניאק

חשד לניסיון רצח והתאבדות: דקר את אשתו וקפץ מהקומה השביעית 

הרצח ברמת גן: החשוד קשר עצמו למעשה

רצח הגברת קלרה רבין ז"ל, בת 67 במותה, אירע בחודש אוגוסט 2006. המנוחה שהתה בדירתה באשדוד לבדה בעוד שבעלה שהה בחו"ל. קרובי משפחה שניסו ליצור עימה קשר ולא נענו נכנסו לדירה ומצאו את גופתה. מותה נגרם בחניקה. המעבדה לזיהוי פלילי איתרה ממצא שאישר כי מדובר ברצח שהתבצע, ככל הנראה, במהלך ניסיון שוד.

הנרצחת קלרה רבין ז"ל
הנרצחת קלרה רבין ז"ל

במשך כל השנים שעברו, ניסו מספר צוותים לאתר מידע וחשוד ברצח ללא הצלחה. לאחרונה כאמור, נעצר תושב אשדוד אולג דוליה בן 54 בתיק אחר. במהלך החקירה נודע כי הוא התגורר בסמיכות למנוחה, ככל הנראה סבר שהיא מחזיקה סכום כסף גדול בביתה וכאמור פרץ לבית במטרה לגנוב. אגב, הוא נעצר בעבר בגין חשד למעורבות במספר עבירות, אך מאחר שלא היה קיים מאגר דנ"א, ומאוחר יותר כשהוקם הוא לא היה שם, שמו לא עלה בהקשר לאותו הרצח.

בני משפחתה של המנוחה קיבלו הודעה על מעצר החשוד והגיבו בשמחה מהולה בעצב. "סוג של הקלה. ההודעה בהחלט עודדה אותנו", ציינו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר