122 חולי קורונה נוספו ביממה האחרונה

על פי נתוני מרכז המידע והידע למערכה בקורונה, 19,008 נדבקו בנגיף • מספר החולים הפעילים: 3,348, מהם 37 במצב קשה - לעומת 25 בשבוע שעבר

צילום: יוסי זליגר // עלייה במספר החולים במצב קשה

לצד העלייה בכמות הנדבקים בקורונה בישראל, בשבוע האחרון נוספו 12 חולים במצב קשה. נכון להבוקר (ראשון) יש 37 חולים המוגדרים במצב קשה, מהם 26 מונשמים, לעומת 25 חולים ביום ראשון שעבר.

צילום: משרד הבריאות

מנתונים שמתפרסמים בדוח של "מרכז המידע והידע למערכה בקורונה", גוף של צה"ל ומשרד הבריאות, עולה כי מספר החולים הפעילים עומד על 3,348 בני אדם, ומניין הנפטרים - 300. עד כה, על פי הנתונים, 19,008 אובחנו עם קורונה, ו-15,360 החלימו.

עוד עולה מהדו"ח כי רהט, חורה וערערה שבנגב מוגדרים כיישובים "אדומים בהירים", שבהם ישנה עלייה בחולים, מה שדורש את הגברת פעולות ההסברה, הבדיקות והאכיפה של תנאי הבידוד בתחומיהם.

ערים נוספות שמוגדרות כמוקדים פעילים הן תל אביב, בני ברק, ירושלים ואילת כאשר בימים האחרונים הצטרפו גם אלעד וצפת לרשימה.

עוד בנושא:

• במעבדות הקורונה הממשלתיות מאבדים עובדים

• מחקר ישראלי: "גילינו ממצאים חדשים שיכולים להוביל לחיסון לקורונה"

• ההתמקדות רק בענישה אינה נכונה

מספר הבדיקות בשבת עמד על 6,651 - כמחצית מהכמות שנרשמה ביום שישי ופחות מהבדיקות שבוצעו במהלך השבוע - 17-14 אלף ליום. עם זאת, אחוז החולים החיוביים מכלל הנבדקים זינק ל-2.2% לעומת נתונים של 1.4-1.2% בשבוע החולף.

בתל אביב נוספו השבוע 219 חולים חדשים, אך שיעור החולים נמוך יחסית ועומד על 7 לכל 10,000 תושבים.

ברהט נוספו 66 חולים חדשים, בערערה נוספו 51 חולים חדשים. בנוסף לכך, בבני ברק נוספו בשבוע האחרון 91 חולים חדשים, בירושלים - 77, ובפתח תקווה - 50. באלעד התווספו 22 חולים חדשים השבוע, ובצפת - 25.

"יש לחזק את ההסברה לציבור על שימוש במסכות וריחוק חברתי" // צילום: יוסי זליגר
"יש לחזק את ההסברה לציבור על שימוש במסכות וריחוק חברתי" // צילום: יוסי זליגר

במרכז ביצעו מיפוי של התחלואה בבאר שבע בעקבות "התפשטות מחודשת בעיר", כהגדרתם. מהמיפוי עולה כי החל מתחילת החודש ועד ליום שישי האחרון נדבקו בעיר 68 תושבים. כמו כן, בעיר ישנם 89 חולים פעילים.

"בימים האחרונים שיעור הבדיקות החיוביות נמצא במגמת עלייה ברורה", נמסר מהמרכז. השכונות המרכזיות שבהן קיים ריכוז החולים הגבוה הן נווה זאב, נווה מנחם (נחל עשןן) ושכונה י"א.

עוד עולה כי 62% מהחולים נחשפו לנגיף בבית או במשפחה, 14% במקום העבודה ושיעור דומה במוסד חינוכי, 5% במוסד רפואי ו-5% במרכז קניות.

במרכז הידע ממליצים "לחזק את ההסברה לציבור אודות שימוש במסכות והקפדה על ריחוק חברתי", ובמקביל להמשיך בביצוע בבדיקות כדי לוודא ששיעור הבדיקות החיוביות הגבוה לא מוסיף להיות במגמת עלייה.

506 חולים במערכת החינוך

במשרד החינוך עדכנו הבוקר כי במערכת החינוך יש 506 חולי קורונה. 183 מוסדות חינוך נסגרו בעקבות התפשטות הנגיף, מתוך כ-5,200 בתי ספר וכ-20 אלף גני ילדים. "לאורך השבוע החולף שבו לשגרת לימודים 15 בתי ספר וגנים. במהלך השבוע הקרוב צפויים לשוב עוד 46", נמסר מהמשרד.

כמו כן, בהודעת המשרד צוין כי 25,669 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי, מתוך 2.3 מיליון תלמידים וכ-200 אלף עובדי הוראה, "כחלק מתורת ההפעלה של מערכת החינוך, לפיה במקום שבו נמצאת תחלואה - המוסד החינוכי נסגר והתלמידים והצוות החינוכי נכנסים לבידוד עד לתום הבדיקות האפידמיולוגיות".

השתתף בהכנת הידיעה: נועם (דבול) דביר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר