חוקרים במכון המחקר הביולוגי "סקריפס" במדינת פלורידה בארצות הברית מאמינים כי הם זיהו מוטציה בנגיף הקורונה שהפכה אותו, במהלך התפרצות המגפה העולמית, למדבק בהרבה.
על פי צוות המחקר, שהתראיין לכלי התקשורת בארצות הברית, נדרש עוד מחקר בנושא על מנת לאשרו בוודאות אך נראה כי המוטציה בחומר הגנטי של הנגיף אחראית לקצב ולדפוס ההדבקה של המגפה הנוכחית ויכול להסביר מדוע הנגיף הפיל חללים רבים יותר בארצות הברית ובאמריקה הלטינית.
על פי הנטען ברשת החדשות האמריקנית CNN, מדובר בהתפתחות בנגיף ממנה חששו מדענים בעולם במשך שבועות ארוכים. "נגיפים עם המוטציה הזו הוכיח ועצמם כמדבקים הרבה יותר מאלו שלא", מספר היירון צ'ו, חוקר במכון.
המוטציה עצמה מכונה "עוקץ חלבוני" והיא למעשה מנגנון הנמצא במעטפת הנגיף ומאפשרת לו לחדור בקלות רבה יותר לתוך התא. מוטציה ספציפית בשם D614G יצרה נגיפים בעלי עוקצי חלבון מרובים יותר.
פרופסור וויליאם הסלטיין, ביולוג בכיר, מאמין שהמוטציה הזו היא האחראית להתפשטות המהירה של הנגיף בארצות הברית וממנה. עוד לפני הסלטיין, חוקרים אחרים פרסמו אזהרה וסברו, ללא הוכחות חותכות, כי מדובר בזן המתפשט ביותר של הנגיף בעולם ולכן גם המסוכן ביותר.
כעת סבורים החוקרים שהמוטציה התרחשה בארצות הברית, ככל הנראה במהלך חודש ינואר, והתפשטה משם למדינות שונות בעולם בהן ברזיל, איטליה, ובריטניה.