אגף התקציבים במשרד האוצר הודיע אתמול למשרד התקשורת ולרשות התחרות כי הוא אינו מתנגד למיזוג סלקום וגולן טלקום, וכי הוא אינו צופה פגיעה בתחרות.
בחוות הדעת של אגף התקציבים במשרד האוצר בנוגע למיזוג סלקום וגולן, נכתב כי "לאחר ניתוח של ההשלכות הצפויות הנובעות ממיזוג בין חברות סלקום וגולן, לא מצאנו כי המיזוג - לרבות השפעותיו על רמת התחרות, רמת המחירים והיקף ההשקעות בשוק - מייצר חשש לפגיעה המצדיקה התנגדות לבקשה שהובאה בפני גורמי הממשלה.
"זאת בשל ריבוי ומגוון שחקנים בשוק הסלולר, לצד העובדה שמרבית השחקנים מתחרים זה בזה בענפים נוספים שבהם מעמדם התחרותי שונה. על כן, אנו לא סבורים כי קיימת סיבה מהותית להתנגד למיזוג בין סלקום וגולן".
עוד נכתב כי "מיזוג בין גולן לסלקום ישבור את ה'שוויוניות' המסוימת הקיימת בין חברות הסלולר הוותיקות, ולראשונה זה שנים רבות, ייצור חברה בעלת נתח שוק גדול ממתחרותיה".
עם זאת, יש לציין כי נתח שוק של 35% לחברה הממוזגת לעומת נתחי שוק של 26% ו־23% לחברות פרטנר ופלאפון לא צפוי, לפי אגף התקציבים, להיות יתרון תחרותי משמעותי.
באגף התקציבים הוסיפו: "כוח שוק זה אין בו כדי להביא בתחרות משוכללת לשחקן שובר שוויון השואף לשמר את כוחו. ההבדלים בין נתחי השוק אף עשויים למנוע מהשוק להפוך ללא תחרותי. גודלן השונה של השחקניות שומר על תמריץ קבוע לחברות הבינוניות והקטנות לגדול ולנגוס בנתח השוק של השחקן הגדול, שכן ירידה במחירים פוגעת בשחקן".
עוד צוין בחוות הדעת כי בשוק שבו כמה שחקנים בעלי נתחי שוק שונים, ובעיקר שחקנים בעלי נתח שוק קטן, היכולת לתאם מחירים קטנה לאור האינטרסים המנוגדים והשונות בעוצמת השינויים ברמת המחירים לגבי כל אחד מהשחקנים. זאת, בשונה מהמצב בשוק טרום רפורמת הסלולר, שבו מספר שחקניות מצומצם בעלות נתח שווה שומרות כל אחת על כוחה, והתמריץ להפר את שיווי המשקל קטן.
עוד נכתב בחוות הדעת של אגף התקציבים באוצר כי "היקף הניודים בין החברות והרכבם הם עדות נוספת לרמת התחרות הגבוהה בשוק. לאור אי הסימטריה בנתחי השוק, היקף הניודים המשמעותי ופיזורו, אנו סבורים כי אין חשש שמיזוג בין שחקן קטן ושחקן גדול יגרום לעצירת התחרות".