אלפי מפגינים בברזיל החליטו להפר את הנחיות הריחוק החברתי, ויצאו למחאה בערים שונות ברחבי המדינה נגד נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו. המחאה החלה בעקבות המדיניות שהוביל להתמודדות עם נגיף הקורונה ולאחר שדווח שממשלו העלים מידע וסילף את נתוני תחלואת הקורונה במדינה. בנוסף, נוצר הרושם שההפגנות בברזיל גם "תודלקו" מגל המחאה שפרץ בארה"ב, ומשם התפשט למדינות נוספות בעולם, לאחר הריגתו של ג'ורג' פלויד לפני שבועיים.
אחת הסערות המשמעותיות שבהן הצליח "להסתבך" הנשיא בולסונארו, בכל הקשור להתמודדות מדינתו עם התפרצות הנגיף (שכידוע כבר הפכה למוקד התפרצות מרכזי בעולם), היא סילוף נתוני התחלואה של וירוס הקורונה באתר העדכונים הרשמי של ברזיל.
עוד בנושא:
תיעוד: כך מתמודדים השבטים הילידים בברזיל עם הקורונה
ברזיל חצתה את רף חצי מיליון הנדבקים בקורונה

משבר האמון בין האזרחים לבין הממשל בברזיל הגיע לשיא אמש, לאחר שבאתר העדכונים הרשמי של הממשלה הברזילאית הוסרו הנתונים המצטברים של מספר המתים והנדבקים מהנגיף במדינה. לאחר מכן פרסמה הממשלה נתונים רשמיים סותרים בכל הקשור למספר מקרי ההידבקות המאומתים ולמספר הקורבנות.
אמש, משרד הבריאות הברזילאי הפיץ את נתוני התחלואה לעיתונאים ובהם נטען כי 37,312 בני אדם מתו מהנגיך במדינה ומספר האנשים שאומתו כמקרי ההידבקות עומד על 685,427. משמעות הנתונים האלו הם שביממה האחרונה מתו בברזיל 1,382 בני אדם וחלו 12,581 בני אדם אחרים.

בהמשך אותו יום ראשון, משרד הבריאות עידכן על נותי תחלואה שונים לחלוטין. באתר הממשלתי שמדווח על תחלואת הקורונה במדינה דווח כי 525 בני אדם מתו במהלך היממה האחרונה לאחר שנידבקו בנגיף, ומספר האנשים שאומתו כנשאים של הווירוס עמד על 18,912.
בנוסף, במהלך סוף השבוע, הממשלה הברזילאית העלימה מידע רב שהצטבר על נגיף הקורונה ותחלואת הווירוס במדינה. המידע שפתאום נעלם מעין הצבירו הברזילאי, הצטבר במשך חודשים, ומבקריו של בולסונארו טוענים כי זה עוד ניסיון של הנשיא לטשטש ראיות כדי להסתיר את מימדי כישלונו בהתמודדות עם התפשטות הקורונה בברזיל.