יממה קטלנית במקסיקו: 1,094 מתים מקורונה

שיעור התמותה הגבוהה מוכיח כי התקווה שהתפרצות הקורונה במדינה תישאר מוגבלת, נגוזו • ברזיל: 2,000 מתנדבים ראשונים יקבלו חיסון לנגיף

קבורת קרבנות קורונה במקסיקו // צילום: רויטרס // קבורת קרבנות קורונה במקסיקו // צילום: רויטרס ,
קבורת קרבנות קורונה במקסיקו // צילום: רויטרס // קבורת קרבנות קורונה במקסיקו // צילום: רויטרס

הרשויות במקסיקו הודיעו היום (חמישי) על מספר שיא של מתים ממגפת הקורונה ביממה, סימן לכך שבניגוד לעמדתה הקודמת של הממשלה במדינה, התפשטות המגפה במדינה איננה מוגבלת או מוכלת.

1,094 המתים עליהם דווח לא מתו כולם ביממה החולפת, חלקם שייכים למאגרי נתונים של בתי אבות ובתי חולים באזורים נידחים שרק כעת הוזנו לתוך המערכת. רשויות הבריאות במדינה טוענים כי מספר המתים היומי האמיתי לא עלה, כנראה, על 350 בני אדם.



אך גם אם נתוני הממשלה מדויקים, מדובר בעלייה משמעותית בתחלואה ובתמותה במדינה בה שירותי הרפואה אינם מסוגלים להתמודד עם הקשיים היומיומיים הרגילים, בטח לא כאלו שנגרמים ממגפה.

בסך הכל דווח עד כה על 11,729 בני אדם שמתו מהמגפה מאז החלה ההתפרצות במדינה בחודש פברואר. אולם הרשויות במדינה מודות כי ייתכן ומדובר בנתון נמוך בהשוואה למציאות שכן חולים רבים מתים בטרם ניתן לבדוק אם נדבקו בנגיף.

הוגו לופז, בכיר במשרד הבריאות המקסיקני האחראי על תיאום המאמצים למאבק בקורונה במדינה, הודה כי הנגיף מתברר כקטלני בהרבה ממה שהעריכו הרשויות במדינה בתחילה. בתחילת החודש שעבר אמר נשיא מקסיקו, אנדרס מנואל לופז אוברדור, כי ארצו הצליחה "להשיג שליטה" בנגיף הקורונה.

מחזיקים אצבעות לברזיל

מספר הנדבקים והמתים בברזיל, מוקד התפרצות הקורונה השני בגודלו בעולם, עומד על 35,000 מתים וכמעט 600,000 נדבקים, בעוד הרשויות במדינה נמצאו תבשיאו של משבר פוליטי חסר תקדים בין הנשיא וממשלתו למערך המושלים, הפרלמנט ואפילו חברי קבינט.

אך לפחות היום יכולים להתנחם התושבים במדינה הענקית בקצת חדשות טובות. ברזיל צפויה להיות המדינה הראשונה בה ינוסה חיסון למחלת הקורונה, שפותח על ידי מדענים באוניברסיטת אוקספורד היוקרתית בבריטניה.



רופא מטפל בחולת קורונה בברזיל // צילום: רויטרס
רופא מטפל בחולת קורונה בברזיל // צילום: רויטרס

קבוצה של 2,000 מתנדבים ראשונים תזכה לקבל את החיסון הנסיוני במסגרת ניסוי רחב היקף בעיר הגדולה במדינה, סאו פאולו. דניס מינזה, מנכ"ל קרן למאן, הקבוצה שמממנת את הניסוי הגדול, קרא לו "אבן דרך חשובה עבור ברזיל".

הקרן נוסדה על ידי ג'וזה פאולו למאן, אחד המיליארדרים הגדולים בברזיל שעשה את הונו מהחזקת מבשלות בירה ומפעלי מזון. בקרן מקווים כי ניסוי מוצלח בחיסון ירים את רוחם של אזרחי המדינה ויאפשר בטווח הארוך לנצח את נגיף הקורונה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר