הרשויות בארה"ב יכלו אמש, לראשונה זה שבוע, לשחרר אנחת רווחה. אמנם רבבות יצאו גם שלשום לרחובות, ואלפים מהם נשארו בחוץ גם בלילה ביותר מ־40 ערים שבהן הוטל עוצר, אך ההפגנות בין שלישי לרביעי היו שלוות הרבה יותר מאלו שקדמו להן. ייתכן כי הידיעה שהשוטר שהרג את ג'ורג' פלויד, דרק שאובין, יואשם ברצח מדרגה שנייה ולא שלישית, תרגיע אף יותר את המפגינים.
בעיר ניו יורק, למשל, הוטל עוצר לילה שהחל כבר בשעה 20:00, אחרי שבלילה שבין שני לשלישי נרשמו מקרי ביזה רחבי היקף, בייחוד במנהטן. אלא שבשלישי, ואל תוך יום רביעי, המחאה היתה שלווה בהרבה, עם מקרי ביזה בודדים ועימותים ספורים בין מפגינים לשוטרים. סך הכל נעצרו כ־200 איש, בניגוד ליותר מ־700 שנעצרו 24 שעות קודם לכן. ראש העיר ביל דה בלאזיו אמר כי הלילה היה "ברובו שלו" וכי האסטרטגיה של המשטרה המקומית עבדה. "זה היה לילה שונה בתכלית מזה שקדם לו", סיכם.
עוד בנושא:
טראמפ למושלים: "אתם חלשים מדי"
בצל המהומות: ביידן מאשים את טראמפ בפילוג האומה
ארה"ב: מפגינים ביצעו לינץ' אכזרי בבעל חנות בעיר דאלאס
1,600 חיילים נפרשו בוושינגטון, עוצר בניו יורק
בלוס אנג'לס התאספו אלפים מול בית ראש העיר. המפגינים נשארו שם גם אחרי שעת העוצר, ובשלב מסוים המשטרה עצרה מאות מהם שסירבו להתפזר, אך סך הכל האירוע עבר בשלום ובלי עימותים של ממש.
גם בוושינגטון הבירה, היכן שביום שני פוזרו מפגינים באמצעים לפיזור הפגנות כדי לאפשר לנשיא טראמפ להצטלם בכנסייה הסמוכה לבית הלבן, היה שלשום יום שקט יחסית. רבים הגיעו שוב להפגין מול הבית הלבן, ורבים נשארו שם שעות ארוכות אחרי שהוטל העוצר. אלא שהפעם רשויות החוק לא יזמו עימותים והמפגינים, מצידם, עצרו בעצמם כל נסיון התפרעות. בשלב מסוים בלילה הרוחות התלהטו, כאשר כמה מהמוחים זרקו נפצים לעבר השוטרים שהגיבו בגז מדמיע. אך אפילו תקרית זו הסתיימה בשקט יחסי. גורמי ביטחון מסרו אמש לסוכנות אי.פי כי החיילים שהוצבו בוושינגטון הבירה יוחזרו לבסיסיהם, אולם בלילה נודע כי מזכיר ההגנה אספר חזר בו מההחלטה והחיילים יישארו בעיר לעת עתה.

"הצבא - מוצא אחרון"
בבירה ובממשל ממשיכים לעסוק במעורבות הפוטנציאלית של הצבא בדיכוי המהומות, אחרי שהנשיא טראמפ איים שלשום כי יעשה שימוש בחיילים על מנת להשיב את החוק והסדר לרחובות. ההתבטאות של הנשיא זכתה ללא מעט ביקורת, בייחוד מיריביו הדמוקרטים, אך אתמול הבהיר גם שר ההגנה שלו, מארק אספר, כי הוא לא תומך ברעיון. "האפשרות להשתמש בכוחות סדירים בתפקידי אכיפת חוק צריכה להיות מוצא אחרון, רק במצבים הדחופים והנואשים ביותר", אמר אספר בתדרוך בפנטגון. "אנחנו לא נמצאים במצב הזה היום". בתוך כך, במשמר הלאומי של וושינגטון הבירה פתחו בתחקיר סביב מסוק צבאי שטס נמוך מעל המפגינים ביום שני בלילה, ככל הנראה לא בהתאם להנחיות.
הוויכוח על הפעלת הצבא אינו היחיד סביב ההתמודדות עם המחאה. בניו יורק ניטש עימות בין המושל אנדרו קוומו לראש העיר דה בלאזיו לאחר הביזה הרחבה שאירעה במנהטן בלילה.
"ה־NYPD (משטרת ניו יורק) וראש העיר לא עשו את העבודה שלהם אתמול, כך אני מאמין", הצהיר קומו שלשום. "יש למשטרת ניו יורק 38 אלף שוטרים, זו המשטרה הגדולה ביותר בארה"ב. תשתמשו ב־38 האלף האלה ותגנו על רכוש ואנשים. תראו את הסרטונים, זו היתה בושה".
.jpg)
"פגע בכבוד ה־NYPD"
הביקורת של קוומו זכתה לתגובה חריפה מצד דה בלאזיו, שטען בראיון לתחנת רדיו מקומית כי המושל "פגע בכבודם של אנשי ה־NYPD בצורה לחלוטין לא ראויה", הטיח. נראה כי הביקורת לא נפלה על אוזניים ערלות, ואתמול סיפר אחד מראשי ה־NYPD, טרנס מונהן, בראיון ל־NBC, כי המושל התקשר כדי להתנצל.
בינתיים, רוקסי וושינגטון, זוגתו לשעבר של ג'ורג' פלויד - הגבר שרציחתו על ידי שוטרים במיניאפוליס הציתה את המחאה - הופיעה שלשום בפומבי לראשונה מאז מותו, כשלצידה בתם המשותפת, ג'יאנה. "אני כאן בשביל התינוקת שלי, אני כאן בשביל ג'ורג' כי אני רוצה צדק בשבילו", התייפחה וושינגטון. "הוא לעולם לא יראה אותה גדלה, מסיימת בית ספר. הוא לעולם לא יצעד איתה לחופה. אם תהיה בעיה והיא תצטרך את אביה, לא יהיה לה אותו יותר". בראיון ל־CNN הוסיפה וושינגטון וסיפרה כי בתה שאלה אותה כיצד אביה מת. "כל מה שיכולתי להגיד לה זה שהוא לא יכול היה לנשום", אמרה.
בתוך כך, האפיפיור פרנציסקוס הגיב על מותו של פלויד ואמר כי הוא מת בגלל "חטא הגזענות". עם זאת, הוא קרא לרגיעה. "אנו לא יכולים לסבול או להעלים עין מגזענות והדרה מכל סוג", אמר פרנציסקוס, "ובכל זאת אנחנו צריכים להגן על קדושת כל חיי האדם".