מגדל הבלינצ'ס של נעם חורב

גולשי "ישראל היום" מוזמנים להתרשם מהמתכונים שהכוכבים הכי אוהבים ואפילו לנסות אותם בבית • חג שמח ובתיאבון!

צילום: גדעון מרקוביץ' // נעם חורב

"הבלינצ'ס אצלנו הוא המלך של שבועות, ויש לנו במשפחה טקס שלם שמוקדש לו – טקס הבלינצ'ס. אבא שלי הוא אשכנזי קיבוצניק, שגדל על זה שאין שבועות בלי בלינצ'ס, ואמא שלי בכלל עיראקית, שהייתה מכינה דברים כמו קובה סלק", מספר הכותב והפזמונאי נעם חורב, מחבר ספר הילדים "לציונה יש כנף אחת" וספר השירים "טיוטה של אושר". "אחרי שהם התחתנו, היא הלכה לאמא של אבא שלי כדי שתלמד אותה איך להכין את הבלינצ'ס שלה. יש כאן כמובן עניין שהוא הרבה מעבר לבלינצ'ס, זו הייתה מחווה של משפחתיות ושל חום. 

חיכה לבלינצ'ס הראשון. נעם חורב // צילום: איתן ברנט
חיכה לבלינצ'ס הראשון. נעם חורב // צילום: איתן ברנט
"אמא שלי מכינה את המאכל האהוב הזה רק בשבועות, וכולם מחכים לו. אני זוכר אותי כילד, יושב על השיש, והיא עומדת עם המחבת ומכינה את הבלילה. הייתה אומרת לי שהראשון אף פעם לא מצליח, ואני הייתי מחכה שהראשון ייצא ויתכווצ'ץ' לה, והייתי אוכל גם אותו", הוא מחייך, בקולו התרגשות. "כשהיינו מתיישבים לאכול, תמיד היינו אומרים: 'תשאירו מקום לבלינצ'ס'. כשסיימנו את הארוחה טקס הבלינצ'ס היה מתחיל: אמא שלי הייתה מגיעה עם הצלחת שעליה מגדל של בלינצ'סים.

"את יודעת מה הדבר שהכי יפה בעיניי?", הוא נזכר, "אמא שלי כבר אשה לא צעירה, בשנות השבעים לחייה, והזיכרון לא מה שהיה. אבל היא זוכר במדויק איך כל אחד אוכל את הבלינצ'ס שלו. גם כשהיא תהיה בת מאה היא תזכור שאבא שלי אוהב עם גבינה וצימוקים, אחותי עם קינמון ואחי, שלא אוכל גבינות, אוהב את זה עם גלידה בפנים. בכל פעם שמצטרף מישהו חדש למשפחה ונולדים לי אחיין או אחיינית, אמא שלי לומדת איזה בלינצ'ס הוא אוהב".



מצרכים:

כוס וחצי קמח לבן

חצי כפית מלח

כוס מי סודה

כוס חלב

3 כפות שמן



אופן ההכנה:

מעבירים במסננת על מנת שהבלילה תהיה חלקה וללא גושים. מחממים שמן במחבת, ובעזרת מצקת (למלא עד החצי) נוטלים מהבלילה ומעבירים למחבת. משחקים עם המחבת בתנועות סיבוביות על מנת שהבלילה תתפרש על פניה והבלינצ'ס ייצא דק. לא לשכוח שהראשון מתפקשש ושזה חלק מהעניין. במילוי כל אחד בוחר מה שהוא אוהב. המילוי הקלאסי הוא גבינה לבנה 9%, קצת אבקת סוכר, וניל, ועל זה אפשר להוסיף קצת גרידת לימון, קצת צימוקים, דובדבנים. שמים קצת מהמילוי על עלה הבלינצ'ס ומגלגלים. אמא שלי אוהבת להוסיף שמנת חמוצה מעל, בשביל הקונטרסט למתיקות.

בתיאבון!

לכל המתכונים לחצו כאן!



המלך של שבועות. בלינצ'ס // צילום: לירון אלמוג
המלך של שבועות. בלינצ'ס // צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר