"הבלינצ'ס אצלנו הוא המלך של שבועות, ויש לנו במשפחה טקס שלם שמוקדש לו – טקס הבלינצ'ס. אבא שלי הוא אשכנזי קיבוצניק, שגדל על זה שאין שבועות בלי בלינצ'ס, ואמא שלי בכלל עיראקית, שהייתה מכינה דברים כמו קובה סלק", מספר הכותב והפזמונאי נעם חורב, מחבר ספר הילדים "לציונה יש כנף אחת" וספר השירים "טיוטה של אושר". "אחרי שהם התחתנו, היא הלכה לאמא של אבא שלי כדי שתלמד אותה איך להכין את הבלינצ'ס שלה. יש כאן כמובן עניין שהוא הרבה מעבר לבלינצ'ס, זו הייתה מחווה של משפחתיות ושל חום.

"את יודעת מה הדבר שהכי יפה בעיניי?", הוא נזכר, "אמא שלי כבר אשה לא צעירה, בשנות השבעים לחייה, והזיכרון לא מה שהיה. אבל היא זוכר במדויק איך כל אחד אוכל את הבלינצ'ס שלו. גם כשהיא תהיה בת מאה היא תזכור שאבא שלי אוהב עם גבינה וצימוקים, אחותי עם קינמון ואחי, שלא אוכל גבינות, אוהב את זה עם גלידה בפנים. בכל פעם שמצטרף מישהו חדש למשפחה ונולדים לי אחיין או אחיינית, אמא שלי לומדת איזה בלינצ'ס הוא אוהב".
מצרכים:
כוס וחצי קמח לבן
חצי כפית מלח
כוס מי סודה
כוס חלב
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מעבירים במסננת על מנת שהבלילה תהיה חלקה וללא גושים. מחממים שמן במחבת, ובעזרת מצקת (למלא עד החצי) נוטלים מהבלילה ומעבירים למחבת. משחקים עם המחבת בתנועות סיבוביות על מנת שהבלילה תתפרש על פניה והבלינצ'ס ייצא דק. לא לשכוח שהראשון מתפקשש ושזה חלק מהעניין. במילוי כל אחד בוחר מה שהוא אוהב. המילוי הקלאסי הוא גבינה לבנה 9%, קצת אבקת סוכר, וניל, ועל זה אפשר להוסיף קצת גרידת לימון, קצת צימוקים, דובדבנים. שמים קצת מהמילוי על עלה הבלינצ'ס ומגלגלים. אמא שלי אוהבת להוסיף שמנת חמוצה מעל, בשביל הקונטרסט למתיקות.
בתיאבון!
לכל המתכונים לחצו כאן!
