חדשות 12 והעיתונאית דנה ויס החליטו להגיש תביעת דיבה נגד יאיר נתניהו. הסיבה לתביעה היא ציוץ של נתניהו בטוויטר נגד המגישה, שנכתב ב-24 במאי, ותוכנו: "מישהו יודע איך דנה וייס קיבלה תפקיד כה בכיר בערוץ 2? רהוטה? לא. חכמה? לא. מעניין...". לאחר שפרסם בנו של רה"מ את הציוץ, ועוד בטרם הוגשה התביעה, עיתונאים רבים גינו ברשת את הדברים ויצאו להגנתה של ויס.
״אלו התבטאויות דיבתיות, מיזוגניות, אשר אף עולות עד כדי הטרדה מינית, שפורסמו בימים האחרונים״, כך לשון ההודעה מטעם חדשות 12 והעיתונאית. ״מדובר בהתבטאויות שקריות וחמורות המהוות לשון הרע עפ"י חוק איסור לשון הרע״.
מישהו יודע איך דנה וייס קיבלה תפקיד כה בכיר בערוץ 2? רהוטה? לא. חכמה? לא. מעניין...
— Yair Netanyahu (@YairNetanyahu) May 24, 2020
בתגובה, צייץ יאיר נתניהו כך: "חחחחח רוצים לשמוע בדיחה? ערוץ 12 הגיש *נגדי* תביעה על לשון הרע בשם דנה וויס. אותו ערוץ ששפך את דמי עם הקלטת סתר פלילית. צפו פגיעה".
חחחחח רוצים לשמוע בדיחה? ערוץ 12 הגיש *נגדי* תביעה על לשון הרע בשם דנה וויס. אותו ערוץ ששפך את דמי עם הקלטת סתר פלילית. צפו פגיעה.
— Yair Netanyahu - (@YairNetanyahu) May 26, 2020
ויס היא הפרשנית המדינית של חדשות 12 מזה שלוש שנים, ומגישת "חדשות סוף השבוע".
מה דעתכם? הגשת התביעה מוצדקת?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו