צבא ונצואלה הודיע היום (חמישי) כי אנשיו יסייעו באבטחת מכליות נפט איראניות בדרכן לוונצואלה ויספקו ליווי לחמשת כל יהשיט, שנמצאים בדרכם למדינה.
שר ההגנה של ונצואלה הודיע כי כלי שיט איראניים "יתקבלו בברכה לשטח המסחרי הטריטוריאלי שלנו", בהתרסה מול ארצות הברית המטילה סנקציות כבדות על רוכשי נפט מאיראן. גורמים בארצות הברית כבר הודיעו כי הם שוקלים צעדים לעצור את המשלוחים לוונצואלה.
מנהיג האופוזיציה בוונצואלה, חואן גאווידו, אמר כי הצורך של המשטר בוונצואלה בנפט הוא עדות לעליבותה של הכלכלה במדינה תחת הנהגתו של ניקולאס מדורו, שדרדר את המדינה מיצרנית אנרגיה מובילה בעולם למדינה הנזקקת לנדבות.
המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, העוקב אחר ההסלמה החדשה, מסר כי אתרים המנטרים כלי שיט דיווחו על 5 מכליות איראניות (Clavel Forest Petunia Faxon Fortune) נמצאות בדרכן לוונצואלה ובהן דלק בשווי של לפחות בשווי של 45.5 מיליון דולר.
משרד החוץ האיראני הגדיר כ”לא חוקיים” את איומי ארצות הברית לעצור מכליות נפט איראניות בדרכן לוונצואלה ואיים כי איראן תגיב לפעולה כזאת. לדבריו, מסחר חופשי בין מדינות עצמאיות הינו חוקי ומה שלא חוקי הוא התערבות ביחסים כאלה וארצות הברית נצבת בחזית של מאמצים לא חוקיים אלה. לדבריו, “ארצות הברית תחת נשיאותו של הנשיא טראמפ מעודדת אנרכיזם בינלאומי והדבר צריך להדליק נורה אדומה לכל העולם להגן על המולטילטרליזם תחת אמנת האו”ם…אנו מקווים כי ארצות הברית לא תנקוט בצעד טיפשי, אחרת איראן תגיב בעוצמה”. קודם לכן שגר שה”ח האיראני, ט’ריף אגרת למזכ”ל האו”ם, בה הזהיר מפני פעילות הצי האמריקני נגד מכליות איראניות בים הקריבי המעבירות דלק לונצואלה.
סוכנות הידיעות “נור”, המזוהה עם משמרות המהפכה הזהירה מפני “מעשים פירטיים”, דיווחה על שיגור משחתות אמריקניות ומטוסי Boeing P-8 Poseidon ללוחמה ימית לאזור הקריביים והבהירה, כי פעילות נגד איראן “לא תיוותר ללא מענה”. עוד נכתב “האם טראמפ מהמר שוב באמצעות יצירת חוסר ביטחון בנתיבי השיט הבינלאומיים”*