נורה אדומה: תמונת מצב בהפועל ת"א

הקיצוץ הרוחבי הצפוי בעונה הבאה כולל בשכר השחקנים • הצפי לתקציב הנמוך ביותר של הקבוצה בליגת העל בעשור האחרון • והחשש שלא יוכלו לפתוח את העונה אם האוהדים לא יחזרו למגרשים • תמונת מצב בהפועל ת"א

צילום: אלן שיבר // שחקני הפועל ת"א מיואשים. שנה הבאה התקציב ייקטן עוד יותר

העתיד הכלכלי של כמה קבוצות בליגת העל לוט בערפל בעקבות משבר הקורונה, ואחת הנפגעות העיקריות מהמצב היא הפועל  ת"א, שקרוב ל-‭60‬ אחוזים מתקציבה מבוססים על הכנסות ממכירת מינויים וכרטיסים.

בהנהלת המועדון שוברים את הראש לקראת העונה הבאה בכל הקשור לעניין התקציב. בשלב זה התכנון הוא לקצץ עשרות אחוזים משכר השחקנים, אך הבעלים צפויים להיתקל בקשיים גדולים מול חלקם. עם זאת, ההערכות הן כי הקיצוץ יהיה רוחבי, וכי כמעט כל מי שעובד במועדון יצטרך לקצץ.

ל"ישראל היום" נודע כי בשלב הזה האדומים מתכוונים להעמיד בעונה  הבאה תקציב שינוע בין ‭ 18‬ ל-‭20‬ מיליון שקלים. לשם השוואה, התקציב  העונה עמד על ‭ 30‬ מיליון שקלים, כך שלפי התכנון המדובר הפועל צפויה  לקצץ בין ‭ 30‬ ל-‭40‬ אחוזים.

אם נתעלם מהעונה שבה שיחקה בליגה הלאומית אחרי הפירוק - אז התקציב היה נמוך אף יותר - מדובר בתקציב הנמוך ביותר של הפועל  בליגת העל בעשור האחרון. "במקרה  הכי-הכי טוב נפחית רק ‭ 20‬ אחוזים מהתקציב", הודה בכיר במועדון.

גם החישובים הללו של האדומים נשענים על מכירות כרטיסים ומינויים ותלויים בכך שהקהל יחזור למגרשים בעונה הבאה, אפילו אם רק באופן חלקי. בהנהלת הפועל טוענים שאם בגלל נגיף הקורונה האוהדים לא יורשו לחזור ליציעים גם בעונה הבאה, הקבוצה תתקשה לפתוח את העונה.

אוהדי הפועל ת"א. הנמכת ציפיות // צילום: אלן שיבר 

על אירופה ויתרו מראש

היום היתה אמורה להתקיים פגישה בין ראשי המועדון לנציגי הוועדה לרישוי מועדונים של ההתאחדות לכדורגל, אך הפגישה בוטלה לאחר שבשבת הודיעו האדומים כי הם מושכים את הבקשה לרישוי מועדונים לעונת ‭ .2020/21‬ המשמעות היא שגם אם הקבוצה של ניר קלינגר תזכה העונה בגביע, היא לא תוכל להשתתף במוקדמות הליגה האירופית, ואם האדומים אכן יזכו - מי שתקבל את הכרטיס לאירופה היא הקבוצה שתסיים את הליגה במקום הרביעי.

הסיבה שבגללה בהפועל החליטו לוותר על רישוי המועדונים נובעת מכך שעדיין יש נגדם חובות חלוטים, אף שהם טענו שעשו איחוד תיקים לכל התביעות מפיפ"א וערערו על כך לקאס.

"לאחר התלבטויות רבות, ועל מנת שלא להעמיד את ההתאחדות בפני החלטה לא פשוטה, החלטתנו למשוך את הבקשה שהגשנו לרישוי מועדונים, בקשה שהגשנו בתום לב מוחלט",  כתבו האדומים להתאחדות, "תקוותנו היא שזוהי השנה האחרונה שבה רק מטעמי נוחות ההימנעות מהקונפליקט יימשך העונש שהוטל על הקבוצה ועל קהל אוהדיה עקב הפירוק של  'הראל אחזקות'. יש לחדד כי על פי  הדין הישראלי, וגם התקנון הישראלי, תקופת הרחקתו של המועדון מהמפעלים האירופיים הסתיימה ב-‭."5.1.2020 ‬

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר