בעוד חברות וארגונים רבים בעולם פועלים על מנת למצוא חיסון וטיפולים שונים למגפת הקורונה העולמית, גורמים אחרים, רובם עלומים ומגיעים ממדינות אוטוריטריות, מנסים לשים ידם על מידע ולחבל במאמצים.
רשת החדשות הבריטית "סקיי" דיווחה היום (שלישי) כי מסמך של המועצה הלאומית הבריטית לביטחון סייבר חושף כי נתקיימו מספר ניסיונות גדולים לפרוץ למחשביהם של חברות וארגונים העוסקים בפיתוח חיסון למחלת הקורונה. הארגון הגדיר את המעשים כ"מבצע סייבר זדוני" ומידע שהגיע לרשת החדשות הבריטית ממקם את ניסיונות הפריצה לפצחנים מרוסיה, סין ואיראן.
הארגון קרא למוסדות כמו אוניברסיטאות וחברות תרופות לשפר את מערכי האבטחה וללבן עם העובדים את החיוניות בשמירה על סיסמאות תקינות.
על פי הפרסום, אך אחת מהמתקפות בבריטניה לא הצליחה, אך ככל הנראה כמה תקיפות בארצות הברית אכן הצליחו לפרוץ למאגרי המידע של גופים העוסקים בפיתוח חיסונים ותרופות לנגיף הקורונה.
הסיבה לתקיפות הללו, לפי המסמך, היא שילוב של השווי הכספי הגדול של מידע רפואי הקשור לנגיף הקורונה וכן עניין של גופים מדיניים, המגבים ומממנים צוותי פצחנים למטרות כאלו ואחרות. "הפצחנים נועדו על מנת לאסוף כמות של מידע אישי וקניין רוחני ומדעי בהתאם לצרכי המדינה", נכתב במסמך.