לאחר הכרזת הממשלה על פתיחת מוסדות החינוך החל מהבוקר (ראשון) - בכ-80 אחוז מהרשויות ברחבי הארץ חזרו היום לפעילות בתי הספר הממלכתיים במגזר היהודי.
צילום: משה בן שמחון, newsenders, פז בר
במשרד החינוך מסרו הבוקר כי בבתי הספר "קיבלו את התלמידים כשהם ערוכים במסכות ואמצעי היגיינה וניקיון ובקבלת פנים חגיגית".
בבתי הספר במועצה האזורית מרחבים הגיעו הבוקר ללימודים כ-40 אחוז מתלמידי כיתות א'-ג'. "אנו מאמינים כי בימים הקרובים יגיעו יותר תלמידים, מתוך הבנה שבתי הספר מוכנים, נקיים ומתפקדים ברמה גבוהה מאוד", מסר ראש המועצה שי חג'ג'. "למידה בכיתות קטנות היא גם הזדמנות מצוינת להעניק תשומת לב מיוחדת לכולם".
גם תלמידי כיתות א'-ג' בבתי הספר בירושלים, במבשרת ציון ובבית שמש חזרו הבוקר ללימודים. אריאל, תלמיד כיתה א' 2 בבית הספר "מולדת" במבשרת ציון, הגיע מוכן לבית הספר עם ציפייה לשוב אל הלימודים ואל החברים. "אני מתרגש לחזור ללמוד אחרי הרבה זמן", סיפר בחיוך גדול. "כיף להיות עם החברים שהתגעגעתי אליהם וגם ללמוד בכיתה ולא בבית".
בבירה נפתחו הבוקר הלימודים לאחר שבתי הספר עברו חיטוי, על פי הנחיות משרד הבריאות, ויחוטאו גם תוך כדי יום הלימודים ולאחריו. כמו כן, בתי הספר צוידו באלכו-ג'ל ובמסכות. מגרשי הספורט בבתי הספר בעיר יהיו נעולים מחוץ לשעות הלימודים.
ראש עיריית ירושלים משה ליאון: "מזה כמה שבועות שמינהל החינוך בעירייה מתכונן לרגע החזרה ללימודים. אני שמח על פתיחת שערי בתי הספר. אנחנו נלווה את ההורים והצוותים החינוכים צעד אחר צעד עד לחזרה לשגרה".
אריק קפלן, יו"ר ארגון ההורים בירושלים: "אני מברך על ההחלטה לפתוח את הלימודים הבוקר. החששות גדולים, אך אני יודע על ההיערכות המוקדמת והמאמצים שנעשו על מנת לוודא חזרה בטוחה. אני מכיר את החשש המוצדק של ההורים, אבל אני בטוח שבימים הקרובים נמצא את כל הילדים בבתי הספר".
בבית שמש נערכו לקראת החזרה ללימודים במתכונת שגרת הקורונה, עם חיטוי וניקוי יסודי של כיתות הלימוד. צוותי החינוך קיבלו ציוד מיגון אישי שכולל מסכה וכפפות, בכל כיתה הוצב בקבוק אלכו-ג'ל לשימוש הצוות החינוכי והתלמידים, והעירייה רכשה מד חום לכל מוסד חינוכי. כמו כן, כל תלמיד ייבדק בכל יום ובכל בית ספר בבית שמש ישנו "ממונה קורונה" כדי להבטיח את יישום הנחיות משרד הבריאות.
ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך, ערכה הבוקר סיור בבתי הספר בעיר וציינה כי "בצד ההתרגשות הגדולה של כולנו להתחלה של חזרה לשגרה, זו שעת מבחן גדולה לכולנו שתראה איך נתמודד עם המצב. זה לא פשוט. יש מורים שלא יכולים לעבוד כי הם בבידוד, יש תלמידים שקשה להם, אבל לאט-לאט נצלח ביחד את הסיטואציה הזו. אני בטוחה שאנחנו יכולים לעמוד בה. במסגרת ההיערכות להשבת התלמידים הקפדנו הקפדה יתרה על כל ההנחיות של משרד הבריאות, וזאת כדי להבטיח חזרה בטוחה של התלמידים. רכשנו למעלה מ-100 אלף מסכות ואלפי בקבוקי אלכו-ג'ל. אני שבה ומבקשת מצוותי ההוראה והתלמידים להקפיד על חבישת מסכות, היגיינה והימנעות מהתגודדות של תלמידים".
כך נראתה פתיחת הלימודים בבתי הספר הבוקר:





השתתפו בהכנת הידיעה: נועם (דבול) דביר, גדי גולן ויורי ילון