גורם במשרד הבריאות: "להתחיל עם בתי הספר ולחכות עם הגנים לפעימה הבאה"

לדברי הגורם, במשרד הבריאות מתכוננים "לחזור לשגרה בשבועות הקרובים" • הוא הוסיף כי המלצת המשרד היא להחזיר ללימודים תחילה את תלמידי כיתות א'-ג': "זה בסדר לפתוח את בתי הספר בנקודה שבה אנחנו נמצאים"

צילום: יהודה בן יתח // "להחזיר את כיתות א'-ג' ואחר כך את הגנים"

אנחנו עובדים בימים האחרונים עם משרדי החינוך והרווחה במטרה לחזור לשגרה בשבועות הקרובים", אמר היום (חמישי) גורם במערכת הבריאות. "חודש מאי הוא החודש שבו חוזרים לשגרה בהרבה מקומות, וישראל היא בין המדינות הראשונות שיחזרו".

צילום: משרד הבריאות

לדברי אותו גורם, "החזרה ללימודים היא אירוע משמעותי. כל העולם באפילה באשר למשמעות של ילדים וקורונה. אנחנו יודעים שילדים הם נדבקים ומדביקים. בישראל חלו למעלה מ-1,000 ילדים עד גיל 9, ו-2,300 בגילאי 19-10. אחת הסיבות היא המבנה החברתי של ישראל והיותה מדינה צפופה". 

הממשלה צפויה להכריע בסוגיה בישיבה שתתקיים מחר ב-10:00 בבוקר באמצעות הזום. הגורם הוסיף כי המלצת המשרד היא שלא לפתוח את הגנים, אך אם יוחלט לעשות כן - יש לקיים את לימודים בגנים בקבוצות של 15 ילדים, כל אחת, כאשר "תפיסת החזרה לשגרה היא לעבודה ב'קפסולות' - קבוצות קבועות שנמצאות כל העת יחד, תוך שמירה על כללי היגיינה איפה שניתן - בחבישת מסכות, במניעת התקהלות וכו'".

עוד בנושא:

• בכירים במשרד הבריאות: "ייתכן שנמליץ לא לפתוח את בתי הספר והגנים בשלב זה"

• במערכת הבריאות נערכים לחזור לשגרה; מחלקות הקורונה החלו להיסגר

• זה סופי: הצהרת הבריאות בכניסה לביה"ס

• רופאים נגד משרד הבריאות: "החלטות מקבלים לפי נתונים; ונתוני הקורונה לא זמינים"

הגורם ציין שבמשרד הבריאות "חושבים שצריך לעשות את המהלך באופן מדורג כשמוכנים אליו. בעינינו זה פחות טוב אם אומרים לנו שאי אפשר לעמוד במספר של 15, ועכשיו אומרים 17. התהליך צריך להיעשות בהדרגה כשהם מוכנים אליו. 

"למה 15 ולא 17? זה עניין של ניהול סיכונים. היינו מעדיפים קבוצה יותר קטנה והפרדה הרמטית אך אנחנו מבינים את האילוצים. יש מסה שמעבר אליה נוצרת התקהלות באופן טבעי. ככל שזה יותר קטן - זה יותר טוב, בעיקר בגילאים יותר צעירים. ברוב העולם נראה שהולכים לקבוצות יותר קטנות".

"אצל ילדים קטנים רמת ההדבקה עשויה להיות יותר גבוהה" // צילום: הרצי שפירא
"אצל ילדים קטנים רמת ההדבקה עשויה להיות יותר גבוהה" // צילום: הרצי שפירא

הגורם הוסיף כי "ההמלצה בגנים שיתחלקו לקבוצות של עד 15 ילדים שיחולקו לקבוצות של 8-7 ילדים ותהיה הפרדה באכילה, במשחק ובשירותים כי אצל ילדים מאוד קטנים רמת ההדבקה עשויה להיות יותר גבוהה. לגבי מעונות היום אותו דבר -8-7 ילדים. היינו מעדיפים חמישה אך זה לא מתכתב עם הצרכים".

בזמן שסימני שאלה רבים קיימים סביב סוגיית החזרה ללימודים ביום ראשון הקרוב, מבהיר הגורם כי "ההמלצה שלנו היא להחזיר את כיתות א' עד ג'. פיצלנו כל כיתה לשתי קבוצות של 15 ילדים. יהיו פטורים ממסכות במהלך הלימודים עם הקפדה על מרחק ואי התקהלות. זה בסדר לפתוח את בתי הספר בנקודה שבה אנחנו נמצאים. אנחנו עם הישגים יפים בתמונת התחלואה הארצית. להתחיל עם בתי הספר ולחכות עם הגנים לפעימה הבאה. זו ההמלצה שלנו".

חיטוי של כיתות בבית ספר באילת // צילום: יהודה בן יתח
חיטוי של כיתות בבית ספר באילת // צילום: יהודה בן יתח

עוד אמר אותו גורם: "יש דו"ח של הגרמנים שאומר שילדים מדביקים. גם ה-CDC אמר שהילדים הם מדביקים גם אם חווים את המחלה באופן יותר קל. ישנה אמירה של ה-NHS שיש תסמונת פוסט קורונה מאד נדירה אצל ילדים היו 3-2 מקרים כאלו נדירים בארץ. קורונה זה דבר יותר עלום ממה שאנחנו חושבים. הורינו למערכת הבריאות לעקוב אחר העניין".

הגורם התייחס גם לסוגיית הביקורים בקרב הסבים והסבתות, ואמר: "עובדים על הנושא של ביקורי משפחות. צריך לטפל בזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר