בתי חולים בניו יורק החלו בניסוי במסגרתו ניתנים לחולי קורונה תרופה נגד צרבת, כדי לבדוק אם היא מסייעת להילחם בנגיף – כך פרסמה רשת CNN.
"תוצאות ראשוניות של הניסוי הקליני בתרופה famotidine יכולות לצאת כבר בשבועות הקרובים", אמר ד"ר קווין טרייסי, נשיא מכון פיינשטיין למחקר רפואי המשמש 23 בתי חולים בעיר ניו יורק. עד כה, 187 חולים נרשמו לניסוי הקליני, ובסופו של דבר השאיפה היא לרשום לניסוי כ-1,200 חולים, על מנת לקבל תוצאות מהימנות.
"ישנן דוגמאות רבות בהיסטוריה של הרפואה בהן תרופה תוכננה למטרה אחת, ומתברר שיש לה השפעה על מחלה אחרת", הסביר טרייסי. לדבריו, אם יתגלה ש-famotidine אכן יודע לטפל בקורונה "מדובר בהישג גדול, שכן יהיה קל להשתמש בתרופה מיידית ובקנה מידה נרחב. זו תרופה גנרית, היא מצויה בשפע בשוק והיא לא יקרה", הסביר.
עם זאת הוא מסייג: "אנחנו לא יודעים אם יש לזה השפעה. אנשים מקווים לכל פיתוח חדש שיתן להם תקווה, ואנחנו צריכים לעשות את הניסוי הקליני הזה".
לדבריו, החולים שמשתתפים במחקר נוטלים מינון תוך ורידי בערך בכמות של פי תשע מעל המינון המומלץ לצרבת. "אבל אני ממש לא מייעץ ללכת לבית המרקחת ולקחת חבילות של תרופות לצרבת, זו לא הכוונה", אמר.
טרייסי ועמיתיו קיבלו את הרעיון למחקר לאחר שבבתי חולים בסין גילו כי מטופלים שנטלו את התרופה כבדרך קבע לטיפול בצרבת, הגיבו טוב יותר מחולים שאינם נוטלים את התרופה. ד"ר מיכאל קלחאן, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים הכללי במסצ'וסטס שעבד עם חולי נגיף קורונה בסין, ציין כי אנשים עם הכנסות נמוכות יותר שרדו זמן רב יותר מאשר עמיתיהם העשירים יותר - שגם להם הייתה צרבת. כאשר קלחאן והרופאים הסינים התחילו לחקור את הנושא, הם גילו שרבים מהחולים עם הכנסות נמוכות לקחו famotidine, שהיא תרופה זולה יחסית, בעוד שהמטופלים העשירים יותר נטו לקחת תרופות אחרות ויקרות יותר נגד צרבת.
טרייסי אמר כי בנוסף למחקר בקרב חולים סינים, מעבדות בפלורידה השתמשו במודל מחשב כדי להכין רשימה של תרופות קיימות העשויות להילחם בנגיף הקורונה, ופנוטידין הופיעה בראש הרשימה.