עולם במגפה: מעל 200,000 מתו ממחלת הקורונה

מספר הנדבקים הגלובלי מתקרב ל-3,000,000 • עלייה דרמטית בתמותה ובתחלואה בדרום אמריקה ובאפריקה • ארגון הבריאות העולמי מזהיר כי גם מחלימים ממחלת הקורונה עלולים לשוב ולחלות

הלוויית קורבנות קורונה בברזיל // צילום: איי.פי // הלוויית קורבנות קורונה בברזיל // צילום: איי.פי ,
הלוויית קורבנות קורונה בברזיל // צילום: איי.פי // הלוויית קורבנות קורונה בברזיל // צילום: איי.פי

מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם הגיע הערב (מוצאי שבת) ל-200,837 בני אדם שמתו כתוצאה מהמחלה. מספר הנדבקים עומד על 2,876,660 בני אדם שאובחנו כחיוביים לנגיף. 

מתוך כלל המתים, 119,000 מקרי מוות התרחשו ביבשת אירופה, 57,164 התרחשו בצפון אמריקה כשרובם הגדול בארצות הברית, 16,827 ביבשת אסיה  כולל סין בה התפרץ הנגיף לראשונה, 5,641 בדרום אמריקה ו-1,352 ביבשת אפריקה. בסכך הכל ברחבי העולם, 823,310 בני אדם החלימו מהנגיף. 

אף על פי שהנגיף היכה עד כה בעיקר בסין, אירופה וצפון אמריקה, מומחים חוששים שכעת מוקד המגפה יעבור למקומות חדשים כמו דרום אמריקה ואפריקה. יבשת אפריקה ראתה בשבוע האחרון קפיצה של 43% במספר מקרי הקורונה כשעוד ועוד מדינות משיגות גישה לבדיקות לנגיף. מומחים של ארגון הבריאות העולמי מעריכים כי מאות אלפים עלולים למות ביבשת, שחלקים גדולים ממנה סובלים ממערכת בריאות קורסת.



בדיקת קורונה בזימבבואה // צילום: איי.אף.פי
בדיקת קורונה בזימבבואה // צילום: איי.אף.פי

חשש נוסף שמעלה ארגון הבריאות העולמי הוא רעב חמור שיפגע ביבשת בשל עליית מחירי מזון דרסטית שתוריד מתחת לקו העוני מיליונים, במיוחד במדינות הצומחות יותר יבשת, ותביא לחרפת ערב מיליונים במדינות העניות יותר. 

מוקד נוסף בו מתחילה המגפה להרים ראש נמצא בדרום אמריקה. מומחי בריאו תבברזיל טוענים כי מספר הנדבקים במדינה כבר נמצא מעל 200,000 כשהנתונים הרשמיים מדברים על הרבה פחות מכך. ממשלו של נשיא ברזיל, ז'איר בולסנארו, מביע סקטיוצ עמוקה בנוגע לסיכונים שבמגפה והיום הורה הממשל במדינה לאפשר הפעלה מחדש של מרכזי הקניות והקניונים. 

"אין הוכחה שמחלימים לא יכולים להידבק שוב"

ארגון הבריאות העולמי ערך היום (שבת) תדריך לעיתונאים שם יצא בהצהרה מדאיגה לפיה "אין כל הוכחות לכך שאנשים שהחלימו מנגיף הקורונה ופיתחו נוגדנים, מוגנים לחלוטין מפני הידבקות נוספת.

בנוסף, הזהיר הארגון את ממשלות העולם מפני הנפקת "דרכוני חסינות" או בשמם השני "תעודות מעבר" לאנשים אשר נדבקו בקורונה והחלימו, מכיוון שלא ניתן להבטיח שאי אפשר להידבק בשנית לאחר ההחלמה. למעשה זה יכול להעלות את הסיכוי להתפשטות נרחבת יותר של הנגיף ולהגדיל את כמות הנדבקים, בגלל שהמחלימים עשויים להתעלם מההנחיות על שמירת ריחוק חברתי ואמצעי הזהירות הבסיסיים ביותר.

"ממשלות רבות טוענות כי איתור נוגדנים עשוי לשמש כבסיס להנפקת אישורים שיאפשרו לאנשים לנסוע ממקום למקום או לחזור לעבודה, בהנחה שהם מוגנים מפני הידבקות נוספות", אמרו בארגון הבריאות.

עוד נטען כי "מרבית המחקרים שנערכו בעולם הראו כי לאנשים שהחלימו פיתחו נוגדנים לנגיף הקורונה. עם זאת, אצל רובם התגלתה כמות נמוכה של נוגדנים בדם, מה שיכול לרמז על כך שמערכת חיסונית חזקה עשויה להיות קריטית ולהשפיע על סיכויי ההחלמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר