שר הבריאות הגרמני: פתוח לחזרת הכדורגל

השר מכיר בכך שמשחקי הכדורגל חשובים לאוהדים, גם אם ישוחקו ללא קהל • מחר תתקיים ישיבה של הנהלת הליגה והקבוצות בנושא

צילום: EPA // קוטיניו, לפני השבתת הליגה ,
צילום: EPA // קוטיניו, לפני השבתת הליגה

האם הבונדסליגה בדרך לחזור לפעילות? שר הבריאות של גרמניה פתוח לאפשרות של חידוש משחקי הליגה, בתנאי שייערכו ללא קהל. כך דווח הערב (רביעי) בגרמניה, כשההחלטה הרשמית בעניין צפויה להתקבל מחר.

על פי הדיווח, ינץ שפאן מכיר בכך שמשחקי הכדורגל, גם אם ללא קהל, חשובים למיליוני אוהדי הכדורגל. שפאן אמר שהגורם המכריע בקבלת ההחלטה יהיה האם ניתן להבטיח את בריאות השחקנים. "אם נוכל להפחית את הסיכון להידבקות כמה שאפשר, אז בהחלט ניתן לעשות את זה", אמר שפאן.

קהל מקרטון במנשנגלדבאך // צילום: EPA
קהל מקרטון במנשנגלדבאך // צילום: EPA

הבונדסליגה הופסקה באמצע מרץ בשל התפרצות וירוס קורונה, שהדביק בגרמניה יותר מ-145 אלף איש, והרג יותר מ-4,800.

מנהיגים מקומיים בבוואריה ובנודריין-וסטפאליה אמרו ביום שני שבכל מקרה של חידוש הליגה, המשחקים יהיו ללא קהל, ולא לפני ה-9 במאי. הצהרותיהם התקבלו בברכה על ידי המועדונים ומנהלת הליגות הגרמנית, אשר ייפגשו ביום חמישי כדי להחליט בכמה זמן להאריך את מועד סיום השעיית הליגה, שכרגע עומד על ה-30 באפריל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר