"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לבנון: כך בוצעה פעולת חיתוך גדר הגבול

העיתון "אלאחבאר" המזוהה עם חיזבאללה הטען כי שלוש חוליות הארגון ביצעו באופן בו זמני את המתקפה על גדר הגבול • "תגובת הישראלים הייתה זריזה"

,עודכן
כוחות צה"ל סמוך לגדר הגבול עם לבנון לאחר חיתוך הגדר // צילום: אי.אף.פי // כוחות צה"ל סמוך לגדר הגבול עם לבנון לאחר חיתוך הגדר // צילום: אי.אף.פי

העיתון הלבנוני "אלאחבאר", המשמש שופר של ארגון הטרור חיזבאללה, פרסם הבוקר (שני) מאמר מקיף על פעולתהחבלה בגדרשהתרחשה בליל שישי וטען כי ישראל מבצעת הפרות בגבולה הצפוני עם לבנון.

האמר שכונה "מתיקי 'מבצע גדר': חשיפה ראשונה" מפרט את אופי הפעולה ואת סדר הכוחות שהשתתפו בה ומהווה סוג של "לקיחת אחריות" פומבית של ארגון חיזבאללה לפעולה, שעוררה זעם רב בישראל ודרישה לגינוי בינלאומי של ממשלת לבנון.

על פי הנטען בכתבה שפורסמה, המבצע בוצע על ידי שלוש חוליות שונות באופן בו זמני בשלושה אתרים נבחרים. עוד נטען כי באחד מנקודותחיתוך הגדר, בגזרת אביבים, חיתוך הגדר עלה על שישה מטרים באופן שנועד לאפשר "לכלי רכב צבאיים להיכנס לעומק שטח פלשתין הכבושה".

כותב המאמר, עורך העיתון "אלאחבאר" איברהים אל אמין, מציין כי התגובה הישראלית הייתה זריזה בשניים מהמקרים אך התמהמה בשלישי, והוסיף כי ירי צלפים בוצע לעבר שקיות איסוף אשפה שאנשי חיזבאללה הישארו במתכוון באזור הגדר.

"לאורך הגבול הלבנוני, האויב נוקט באמצעים חסרי תקדים שעולים על כל מה שקדם למלחמת 2006 (מלחמת לבנון השנייה) וכוחות ההתנגדות מנהלים מאבק נחוש ויומיומי, שלא מורגש על ידי התושבים משני צידי הגבול", נכתב במאמר. עוד נכתב כי "האויב הרוויח הרבה מהחלטה 1070, והוא מנצל את נוכחות הכוח הבינלאומי באזור על מנת להשיג מודיעין ולסקור את השטח.

בצה"ל העריכו ביום שישי כי הפגיעה בגדר הגבול עם לבנון בשלוש נקודות היא פרובוקציה מתואמת של הלבנונים לאורך הגדר. עם זאת, בצה"ל לא קשרו את האירוע לחיזבאללה. גדר הגבול נחתכה בשלוש נקודות: אזור מטולה, יפתח ואביבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר