ארה"ב: 40,000 מתים מנגיף הקורונה

מספר הנדבקים בווירוס במדינה ניצב כעת על 774,000 • טראמפ והקונגרס קרובים לחתימה על חבילת סיוע נוספת למשק • ניו יורק תתחיל בבדיקות נוגדנים

פינוי גופת נפטר מקורונה בניו ג'רזי // צילום: איי.אף.פי // פינוי גופת נפטר מקורונה בניו ג'רזי // צילום: איי.אף.פי

סוכנות הידיעות רויטרס דיווח הערב (ראשון) כי מספר המתים מנגיף הקורונה בארצות הברית עלה מעל 40,000 בני אדם, 38 ימים אחרי מקרה המוות הראשון במדינה מהנגיף. 

רויטרס דיווחו כי ארצות הברית היא המדינה עם מספר ההידבקויות המאובחנות הגדול ביותר בעולם והן עומדות היום על 774,000 נדבקים בקורונה.

בתוך כך, אתר החדשות הפוליטי "פוליטיקו" דיווח הערב כי הנשיא דונלךד טראמפ ובית המחוקקים קרובים להסכמה על חבילת סיוע נוספת למשק האמריקני בשווי 400 מיליארד דולר, 250 מיליארד מהם לקרן הסיוע לעסקים קטנים שנפגעו באופן קשה מהנגיף. 

מקורות בבית הנבחרים, הנשלט על ידי הסיעה הדמוקרטית, מסרו לאתר החדשות כי אנשי הנשיא והמחוקקים צפויים להכריז כבר ביממה הקרובה על חבילת הסיוע החדשה והיא תעבור בשני בתי הקונגרס. שר האוצר האמריקני סטיבן מנוחין אמר לכלי התקשורת היום כי העסקה בין הצדדים לא תכלול הגדלת של סיוע ב"בולי מזון" למובטלים ומימון פדרלי לממשל במדינות השונות.

ארצות הברית הגיעה השבוע לשיא חסר תקדים בעשור הנוכחי באבטלה כ-22 מיליון אמריקנים הגישו בקשה לסיוע בשל אבטלה. מדובר בעלייה של חמישה מיליון מובטלים מהשבוע שעבר. רבים מהמובטלים נסמכים על תוכניות סיוע ברמת המדינה והפחד הוא שעומס מבקשי הסיוע יכריע את המערכות הקיימות. השבוע הודיע משרד האוצר האמריקני כי הכסף בקרן ההלוואות לעסקים קטנים אזל לאחר ש-1.4 מיליון הלוואות כאלו הוענקו לעסקים של מתחת ל-500 עובדים.

בתוך כך, מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואמו, הודיע כי מדינת ניו יורק תקיים 2,00 בדיקות נוגדנים ביום, זאת במטרה להחזיר מספר גדול ככל הניתן של אזרחים לשוק העבודה. כלי התקשורת בארצות הברית דיווחו כי הביקורת על איכותן ומהימנותן של בדיקות הנוגדנים גוברת לאחר שנתגלה כי רבו תמהן אינן עומדות בתקנים הרפואיים במדינה ורופאים מעדיפים להתעלם מהתוצאות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר