תוצאות מעודדות לטיפול בתרופה ניסיונית לקורונה: שני שליש מהחולים, רובם מונשמים או עם סיבוכי המחלה, שקיבלו את התרופה האנטי ויראלית רמדסיביר של חברת גיליאד- הראו שיפור במצבם. כך עולה ממידע שנאסף במסגרת טיפול חמלה, טיפול קו אחרון בתרופה שלא מתוות עבור חולים במצב קשה, שניתן ל-53 חולים מאושפזים עם סיבוכים שקיבלו את הטיפול. המאמר פורסם בכתב העת הרפואי היוקרתי ניו אינגלנד מדיקל ג'ורנל (NEJM).
רמדיסיביר היא תרופה אנטיויראלית, המקצרת את משך הזמן שבו הנגיף משתכפל בגוף, של חברת התרופות גילאד שפועלת על מנגנון השיכפול של וירוס הקורונה. היא הוכחה כיעילה בתנאי מעבדה על וירוסים אחרים ממשפחת הקורונה- SARS ו-MERS ולכן נתלו בה ציפיות רבות.
בארץ התרופה ניתנה במסגרת טיפול חמלה לכ-3-4 מטופלים, אחד מהם הוא נהג אוטובוס התיירים (38) החולה הקשה הראשון שאושפז בבית החולים פוריה, החלים ושוחרר. עם זאת בשבועות האחרונים בשל הביקוש הגובר בעולם מציינים רופאים מומחים ישראלים כי אין אפשרות להזמין את התרופה עבור המטופלים.
המחקר מצא כי כעבור 18 ימים ממתן הטיפול נמצא שיפור במדדים נשימתיים אצל 68% מהחולים (36 מתוך 53). עוד נמצא כי יותר ממחצית מהמטופלים שהיו מונשמים, נגמלו ממכונת הה נשמה (17 מתוך 30) וכמעט מחצית מכלל המטופלים שוחררו מבתי החולים. 7 חולים נפטרו במהךלך תקופת המחקר. (שיעור הנפטרים היה גבוה יותר מקרב החולים המונשמים ובני 70 ומעלה). 34 מהמשתתפים במחקר היו מונשמים, מהם 4 מחוברים לאקמו (מכשיר המחליף את פעילות הלב והריאות).
אחרי 28 ימים של מעקב נמצא ש-84% מהמטופלים שוחררו מבית חולים או שרשמו שיפור במצב הנשימתי שלהם.
"נכון להיום אין טיפול מוכח ל-covid-19. אנחנו לא יכולים להסיק מסקנות מוחלטות מהמידע שנאסף אבל הרשמים מקבוצת המאושפזים שקיבלו רמדסיביר מעוררי תקווה", אומר ד"ר ג'ונתן גרין, החוקר המוביל במחקר, מבית החולים סדרס סיני בלוס אנג'לס "אנחנו מצפים לראות תוצאות של מחקר מבוקר שעשוי לתקף את הממצאים שלנו".
המחקר שנערך לא כלל קבוצת ביקורת וטרם עבר ביקורת עמיתים. לכן לא ניתן, בשלב זה, להעריך מה היו התוצאות ללא טיפול בתרופה רמדסיביר. רמדסיביר היא עדיין תרופת מחקר אשר לא רשומה באף מקום בעולם. לכן, מתקיימים כיום במקביל 7 מחקרים רחבי היקף, של פאזה שלישית, במקומות שונים בעולם, במטרה לקבוע את היעילות והבטיחות של רמדסיביר, בהתאם לכללי המחקר המדעיים המקובלים.