אלפי הקופאיות שעובדות ברשתות המזון נתונות בלחץ אדיר בימים האחרונים - כשהשיא צפוי להיות היום. פתאום ה"חזית" הפכה להיות התור לסופר, שהפך ארוך יותר מהתור בקופות עצמן, בגלל ההגבלות. פתאום הן, השקופות לעיתים, הפכו לחיוניות.
גל לוי, קופאית בסניף רמי לוי בתלפיות שבירושלים, עובדת שש שנים בתפקידה זה. "המציאות שלנו השתנתה מקצה לקצה", היא מדווחת ומדברת במונחים של שליחות. "אני מרגישה שבעת הזו כעובדים חיוניים אנחנו משרתים את המדינה. זו שליחות ויש לי הרבה סיפוק מהעבודה. נכון שזו עבודה קשה, אבל אני מרגישה שאני נותנת 100% מעצמי על מנת לתת שירות מצוין, שללקוחות שלנו לא יהיו חוסרים ושיהיה להם אוכל לחגים. יש לקוחות שאומרים לנו כל הכבוד על העבודה שאנחנו עושים. יש כאלה שמאוד בלחץ, אבל אני מבינה אותם".
אילנה ברוך "מגהצת" לכם את המוצרים בסניף שופרסל במודיעין. "אני עובדת 14 שנה בסניף. בתקופה הזו אנחנו בלחץ מטורף עם הרבה קהל. אנחנו שומרים על מרחק של שני מטרים מהלקוחות, שמים מסיכות, כפפות, מודדים חום ועוד. גם כשקשה אנחנו תמיד אומרים בוקר טוב ומברכים את הלקוחות, כי זה הדבר הכי חשוב. יש המון לקוחות שאני מכירה מהסניף שהם כמו חברים ובני משפחה, והם מכירים לנו תודה בימים אלה. כל מילה טובה מחממת את הלב. אני קמה כל בוקר עם חיוך ובאה לעבודה עם חיוך, וזה מה שהכי חשוב".
לאיטה לקס, קופאית בסניף יינות ביתן שברחובות, יש טענות נגד הלקוחות "הלחוצים", כהגדרתה, "שרוצים שירות מהיר במיוחד כי הם חוששים לשהות במקום אחד הרבה זמן. אני תמיד משתדלת לשרת אותם עם כל הקושי. יש לקוחות שמעריכים את העבודה שלנו ואנחנו מחייכים אליהם מתחת למסיכות שלנו. אני בת 65 וזו עבודה קשה, אבל זאת תחושת סיפוק לעבוד בימים אלה בעבודה חשובה במקום לשבת בבית בחופשה ללא תשלום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו