רוכבים אל הלא נודע

האולימפיאדה, יורו 2020, טורניר ווימבלדון - בזה אחר זה מבוטלים כל אירועי הספורט בעולם • רק מארגני מירוץ האופניים הגדול מכולם, הטור דה פראנס, ממשיכים את ההכנות וסימנו את ה־27 ביוני כמועד הפתיחה • רק שהפעם, הצופים הנלהבים לא ייקחו חלק בחגיגה

צילום: רויטרס // אלוף אשתקד, אגאן ברנאל בקטע הסיום של המירוץ ,
צילום: רויטרס // אלוף אשתקד, אגאן ברנאל בקטע הסיום של המירוץ

בזמן שאירועי ספורט בכל רחבי העולם מבוטלים ונדחים בזה אחר זה בעקבות נגיף הקורונה – ענפים קבוצתיים, ענפים אישיים וטורנירים גדולים כמו היורו והמשחקים האולימפיים -  הטור דה פראנס שומר על שפתיים חתומות ומסרב להודיע על ביטול או דחייה. נכון לרגע זה מירוץ האופניים הגדול והקשה בעולם – שעובר בצרפת ובמדינות השכנות לה – מתוכנן לצאת לדרך ב-27 ביוני בניס ולהסתיים בפריז ב-19 ביולי.

למרות שמירוצי אופניים רבים כבר נדחו, בהם הג'ירו דה איטליה, עד כה לא יצאה הודעה שמבשרת דבר דומה בנוגע לטור דה פראנס. בנוסף, שרת הספורט של צרפת רוקסנה מרסנינו אפילו הכריזה שהמירוץ עשוי להתקיים ללא הקהל שמלווה את הרוכבים בשולי הדרך; "אנשים מבינים שכדאי להם להישאר בבית בימים האלה" אמרה השבוע ל-FRANCEBLEU"; "אז במקרה כזה הם יהנו מהמירוץ בשידור טלוויזיה".

בינתיים, עד כמה שהתנאים מאפשרים זאת, הרוכבים מנסים להתאמן כאילו עסקים כרגיל. "תכניות האימונים שלנו כרגע בנויות במחשבה שהטור מתקיים כמתוכנן" אמר ל-CNN המנהל הקצועי של קבוצת BORA-HANSGROHE ראלף דנק. דימיטרי פופונוב מקבוצת אסטנה אמר; "הרוכבים מקבלים תכניות אימון כרגיל, אבל ההבדל היחיד הוא שאף אחד לא יודע מתי הם ירכבו בפעם הבאה".

רוכבים בטור אשתקד. נאלצים להתאמן בבתים // צילום: רויטרס 

הלא נודע אינו ההבדל היחיד. רבים מהרוכבים נאלצים להתאמן בבתים, על טריינרים (מכשירי אימון), כשרק מעטים מורשים לרכוב בחוץ לפי ההנחיות של המדינה שלהם בכל הנוגע לנגיף הקורונה. אצל איגן ברנאל, אלוף הטור 2019, המצב כל כך מסובך שאתמול הוא קיבל החלטה לעצור את האימונים לחלוטין. בקולומביה הוטל סגר כללי עד ה-13 באפריל, ובמצב כזה הרוכב הצעיר לא מצליח לגייס מוטיבציה. "מנטלית ופיזית אין לי כוחות" הסביר ברנאל שבימים אלה עסוק ברשתות החברתיות בהסברת החשיבות בלהישאר בבתים; לכן, החלטתי יחד עם המאמן לצאת להפסקה". 

לא מפתיע, אם כן, שברנאל נגד קיום המירוץ כסדרו. "המצב משפיע על כולנו" אמר; "לכן עדיף לדחות את הטור דה פראנס". כמוהו חושבים רבים בענף, שטוענים שאין מקום לאופניים כשמסביב כאוס שכזה. "לדעתי, אפשר לקיים מירוץ גדול כזה רק אחרי שהמשבר הזה נפתר לחלוטין" אמר פופונוב והוסיף; "ולא מספיק שהוא יפתר בצרפת, אלא בעולם כולו".

כך נראית פריז היום. "הטור לא יכול להיות המירוץ הראשון" // צילום: רויטרס  

גם אלה שמאמינים שביוני-יולי העולם יחזור לשגרה מסוימת, בטוחים שאסור לקיים את המירוץ כסדרו; "חייבים לקיים תחרויות קטנות לפני הטור דה פראנס" הסביר מאט ווייט, המנהל הספורטיבי של מיצ'לטון – סקוט; "הטור לא יכול להיות המירוץ הראשון. זה פשוט לא עובד ככה". דחיית המשחקים האולימפיים פותחת חלון אפשרויות ביולי – אוגוסט, אך כרגע מארגני המירוץ לא אומרים דבר. 

אחת הסיבות שהטור עדיין עומד באוויר היא העובדה שמדובר באירוע ספורט גדול שלא מתקיים ממכירת כרטיסים. מבחינה כלכלית, הוא לא יפגע מהיעדר האוהדים בצידי הדרך כל עוד הוא מצליח למכור זכויות שידור. כדוגמה ישנו מירוץ פריס – ניס שהתקיים בחודש שעבר עם הגבלות קהל וללא קבוצות רבות שפרשו, אך הגיע לסיומו מלבד קטע האחרון שבוטל. "פאריס -ניס זה ממש לא הטור דה פראנס" אמר אלוף 2018 גרנט תומאס, מזכיר למארגנים שהגיע הזמן לקבל החלטה בנוגע למירוץ הגדול מכולם.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר