לראשונה: ישראל מנפיקה אג"ח ל־100 שנה למימון תוכנית התמיכה במשק

ביוני האחרון המדינה הצליחה להנפיק אג"ח ל־50 שנה בריבית של 2% • בסיבוב הנוכחי יוצעו גם אג"ח ל־10 ול־30 שנה • החשב הכללי רוני חזקיהו לא ציין הפעם את סכומי היעד להנפקה, שככל הנראה תתנהל בהתאם לביקוש

רוני חזקיהו // צילום: גדעון מרקוביץ ,
רוני חזקיהו // צילום: גדעון מרקוביץ

החשב הכללי במשרד האוצר, רוני חזקיהו, הודיע אתמול על כך שהוא יוצא להנפקה של איגרות חוב ממשלתיות (אג"ח) בחו"ל, בדולרים. ההנפקה נועדה לממן חלק מהעלויות הגבוהות של תוכנית התמיכה שעליה הכריזה שלשום הממשלה, בהיקף של 80 מיליארד שקלים. 

לראשונה מאז קום המדינה יונפקו איגרות חוב ל־100 שנה, נוסף על סדרות קצרות יותר - ל־10 שנים ול־30 שנה. 

ביוני 2019 הנפיקה המדינה בהצלחה רבה איגרות חוב ל־50 שנה בהיקף של חצי מיליארד יורו בריבית של 2% בלבד - הנפקה המאפיינת מדינות בעלות דירוג אשראי גבוה. החשב הכללי לא נקב בסכומי ההנפקה שישראל תהיה מעוניינת להנפיק, ובאוצר השיבו לשאלה בעניין כי "הסכום יתברר לאחר ההנפקה". ככל הנראה, מדובר בהנפקה רב־שלבית שהסכום שלה ייקבע לפי הביקוש והמחיר שיסתמנו במהלכה. הגופים שנבחרו לשמש חתמים בהנפקה הם ברקליס, בנק אוף אמריקה סקיוריטיס, סיטיבנק וגולדמן סאקס. בהודעת האוצר נאמר כי "לאור תכנית הסיוע הממשלתית הנרחבת להתמודדות עם משבר הקורונה בישראל, התקבלה החלטה על גיוס חוב בשווקים הבינלאומיים, הצפויה להתבצע ביממה הקרובה. ההחלטה התקבלה לאחר קיום התייעצויות נרחבות עם גופים פיננסיים זרים, מתוך הבנה כי יש ביקוש גבוה של המשקיעים הגדולים בעולם לחוב של מדינת ישראל".

מדינת ישראל הנפיקה בפעם האחרונה בשוק הדולר בינואר 2020, וסכום ההנפקה עמד על 3 מיליארד דולר לטווחים של 10 ו־30 שנה. ההנפקה האחרונה במטבע היורו התבצעה בינואר 2019.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר