נשיא איראן חסן רוחאני אמנם הודה הבוקר (שלישי) לאזרחי המדינה על ציותם להחלטות הממשלה בכל הנוגע למאבק בנגיף הקורונה, אך בפועל המספרים ממשיכים לעלות ברחבי המדינה. ביממה האחרונה, כך לפי פרסום משטר האייתוללות, מתו 141 בני אדם מהנגיף, מה שהעלה את המניין הכולל של מתים מהנגיף ל-2,898.
צילום: רויטרס
מבחינת החולים עקפה איראן, לפחות באופן זמני, את צרפת, בדרך למקום השישי בעולם במספר החולים בקורונה, עם 3,111 אבחונים חיוביים ביממה האחרונה, שהעלו את המניין הכולל ל-44,605. מתוך מספר זה, לא פחות מ-3,703 מאושפזים במצב קשה. בטהרן מנסים להתעודד מהחלמתם מהנגיף של 14,656 חולים. בד בבד, בהודו דווח היום על עשרה אזרחים שחזרו מאיראן לרג'סטאן - ורק אז אובחנו כחולי קורונה. בפן הבין-לאומי קיבלה איראן בשורה מעודדת עם קבלת משלוח ציוד רפואי רחב היקף ממדינות אירופה. עם זאת, ברמת תמונת המצב האמיתית והמלאה במדינה - אין לדעת עד כמה האספקה באמת תסייע.
בתוך כך, חבר המג'לס האיראני, עזיז אכבריאן, סיפר היום בראיון לסוכנות ILNA כי המדינה ממשיכה להתיר לאזרחים זרים לעלות לרגל לעיר קום. למרות שקום ומשהד הן שתי ערים קדושות לשיעים, ההיתר לאפשר לשיעים מכל העולם הערבי לעלות לרגל נראה כהחלטה אבסורדית.
אפילו ערב הסעודית אסרה כבר עם תחילת ההתפרצות במדינה את העלייה לרגל למכה ולמדינה, זאת במטרה למנוע התפשטות רבתי של קורונה עם כניסתם של מיליוני עולים לרגל זרים. אכבריאן ביקר את המשטר הסעודי על החלטה זו, ואמר: "חייבים למצוא פתרון לסוגיית העולם לרגל. המאבק בנגיף הקורונה אינו בדיחה". למרות זאת, את דבריו הוא סיכם בפסימיות, כשאמר: "אם המגיפה תמשיך להתפשט באופן כזה, אנחנו נהיה המדינה האחרונה שתיפטר מהקורונה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו