בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את ערעור גלריית ברבור להתפנות ממבנה השייך לעירייה.
במהלך 2016 נערכו בגלריה - מבנה השייך לעירייה ואמור לשרת את כלל הציבור - פעילויות פוליטיות מעוררות מחלוקת. בין היתר: מפגש עם קבוצת פעילים פוליטיים מארגון השמאל הקיצוני "תעיוש", השקת הספר "נכבה בעברית יומן מסע פוליטי" ועוד.
העירייה הודיעה באופן רשמי כי היא זקוקה למבנה לצורך שימוש כגן ילדים, אך בגלריה טענו כי מדובר בניסיון השתקה פוליטי. ביוני 2017 הגישה העירייה תביעה לפינוי הגלריה מהמבנה שבראשותה, ובספטמבר 2018 הורה בית משפט השלום על פינוי המבנה.

בית המשפט פסק כי על הגלריה להתפנות עד סוף אפריל. "הטענה כי יש להורות על הגשת כתב תשובה כדי לאפשר לעותרת לפנות בבקשה לפרטים נוספים וכך לבסס את טענתה בדבר מטרה זרה ואפליה איננה מקובלת עליי", כתבה השופטת תמר בזק רפפורט בהחלטתה.
"מדובר בטענה שהופכת את היוצרות, ודינה להידחות", הוסיפה השופטת בזק, "עותר מחויב בהצבת תשתית לטענותיו בעתירה עצמה. טענת העותרים בדבר פגם שנפל בהחלטת הוועדה שלא לפרסם את המבנה להקצאה בגין צורך 4 עירוני לשימושו כגן ילדים - לא הוכחה. מדובר בהחלטה שהתקבלה על ידי ועדה מקצועית".
שרת התרבות והספורט, מירי רגב, מסרה: "הצדק ניצח. אני מברכת על פסק הדין של בית המשפט המחוזי לפיו גלריית ברבור תפונה מהמתחם העירוני בירושלים. מוסדות התרבות אינם במה להסתה, וחופש הביטוי לא נותן היתר להסתה. זוהי שירת הברבור, לא רק של גלריית ברבור, אלא של כל אותם גופים שעדיין לא הפנימו שתקציב ציבורי לא יממן הסתה וחתירה נגד מדינת ישראל וערכיה".
מארגון בצלמו, שהיה שותף למאבק לסגירת הגלריה, נמסר: "אנחנו מברכים על ההחלטה. המקום שייך לתושבי השכונה ולא לקומץ אנרכיסטים וסרבני גיוס שהשתמשו במקום לצורך פרובקציות. נמשיך להיאבק למען תרבות הוגנת ומכבדת. אנחנו מברכים את ראש העיר הקודם ניר ברקת ואת הנוכחי משה ליאון במאבק, וכן את שרת התרבות, שנלחמו ללא הרף. אנו מודים גם לחבר המועצה אריה קינג שהוביל את המאבק".