איטליה: 743 בני אדם מתו ביממה מנגיף הקורונה

אחרי ירידה במספר הקורבנות מהקורונה, היום שוב חלה עלייה במספר המתים • הוחמרה הענישה נגד מפירי הסגר

צילום: אי.פי ,
צילום: אי.פי

אחרי יומיים מעודדים שבמהלכם ירד בהדרגה מספר המתים באיטליה כתוצאה מהידבקות בנגיף הקורונה, היום (שלישי) המגמה שוב משתנה לרעה עם עלייה במספר המתים כתוצאה מווירוס הקורונה, עלייה שמחזקת את מעמדה של איטליה כנפגעת הקשה ביותר מווירוס הקורונה מבחינת כמות הקורבנות.

באיטליה מדווחים היום על סך של 69,176 בני אדם שנדבקו בנגיף הקורונה ועל כך שמספר בני אדם שמתו היום כתוצאה מהידבקות בווירוס הקורונה עומד על 743, מספר שמביא את מניין המתים הכללי כתוצאה מהידבקות בנגיף ל-6,820 בני אדם.

עוד בנושא:

הקורונה ממשיכה להשתולל באיטליה: 793 בני אדם מתו מהנגיף ביממה האחרונה

איטליה עקפה את סין במספר המתים מקורונה

השתוללות הקורונה באיטליה: היממה הקטלנית ביותר מאז פרוץ המגפה

איטליה: 602 מתים ביממה - 320 במחוז לומברדיה

מספר המקרים המאומתים באיטליה עלה ל- 69,176 לעומת 63,927 שהיו רק אתמול, שינוי שמעיד על עלייה של 8.2 אחוזים. כאמור, אתמול היה היום השני בירידה במספר הקורבנות מהנגיף עם 602 בני אדם שנפטרו מהמחלה ושלשום מתו 650 בני אדם, כשהיום נדמה כי המגמה משתנה פעם נוספת, ומזכירה יותר את יום שבת האחרון, אז מתו באיטליה 793 בני אדם.

בד בבד, הממשלה האיטלקית מחמירה את הענישה ואת האכיפה נגד התושבים שיוצאים מההסגר ונגד חשודים שמפרים בידוד.  ג'וזפה קונטה, ראש ממשלת איטליה פנה לאומה האילטקית בנאום טלוויזיוני שבו הבהיר כי הוא מקווה שבקרוב יוכלו להסיר חלק מהמגבלות שהוטלו על הציבור. בנוסף, הדגיש ראש הממשלה האילטקי כי כל אדם שייתפס יוצא מביתו מבלי שיש לו סיבה טובה לכך יתמודד כעת עם קנס של בין 400 ל-3,000 אירו, וזאת לעומת קנס קודם ומתן הרבה יותר שעמד עד כה על 206 אירו.

כחלק מהמשך המאבק האיטלקי בהתפשטות וירוס הקורונה במדינה, הדגיש ראש הממשלה קונטה כי כל העסקים הבלתי חיוניים קיבלו הוראה להישאר סגורים עד ה-3 באפריל. בתוך כך, ישנן הערכות שונות של גורמים במדינה שמאמינים כי התאריך עוד צפוי להידחות אל מעבר לחודש אפריל, באמצעות צו שהונפק שלמעשה מאפשר למשוך את ההשבתה עד ל-31 ביולי, אם כי בפנייה של ראש הממשלה האיטלקי לציבור הוא הכחיש כי בכוונתו למשוך את ההסגר עד לתאריך הזה והדגיש כי הוא מקווה שההחמרות יוסרו "הרבה לפני כן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר