"בעוד שבועיים יהיו אלפי מונשמים"

ראש אגף גריאטריה של משרד הבריאות, ד"ר אירית לקסר, השמיעה את התחזית הקודרת בדיון בבית משפט שעסק בבקשה לפנות מוסד גריאטרי, לטובת חולי קורונה

הכנות בבית החולים שיבא// צילום: יוסי זליגר ,
הכנות בבית החולים שיבא// צילום: יוסי זליגר

"הצפי הוא כי בעוד מספר ימים יהיו בארץ מאות מונשמים בעוד כשבועיים מדובר על אלפים. אין פה הבנה איזה ארוע חירום הולך להיות במדינה", כך אמרה היום (חמישי) ד"ר אירית לקסר, ראש אגף הגריאטריה במשרד הבריאות במענה לעתירה של משפחות של חולים סיעודיים, שלא לפנותם מבית החולים הגריאטרי מלבן בראשון לציון לטובת הפיכת המקום לבית חולים לחולים בקורונה.

בית המשפט ששמע את העתירה החליט כי הנושא יועבר לבית משפט המנהלי במחוז מרכז, שבלוד, והדיון על עתירת המשפחות ישמע שם ביום ראשון הקרוב.

עיריית ראשון לציון עתרה נגד פינוי המקום כבר בתחילת החודש ובית המשפט הוציא צו מניעה זמני. בתחילת השבוע השיב משרד הבריאות לעתירה והידע כי החליט לפנות את המקום כדי לשכן בו מאות חולים בקורונה כשידרש לכך. הוא הודיע כי עשרות הקשישים יועברו לבתי אבות או מרכזים אחרים.

35 בני משפחות של המאושפזים הקשישים עתרו לבית משפט השלום בראשון לציון. הם ביקשו לעכב הליך פינוי הקשישים עד לדיון במחוזי. לטענת העותרים, "העברת 71 הקשישים עשוי להוביל למוות בין היתר עקב עקירתם מהסביבה בה הם מצויים" . נציגי המשפחות הביעו עם זאת הסכמה כי הקשישים יוותרו ורק אגפים מסויימים יהפכו לאגפי בידוד. "הביתנים רחוקים ומופרדים ולכן אין לנו התגנדות", אמרו.

משרד הבריאות מנגד ביקש לאפשר פינוי מיידי. משרד הבריאות הסביר בדיון שהצורך המידי נובע מהמצב במדינה ויש להכשיר בדחיפות 3,500 מיטות בכל הארץ וכי יש מקומות חלופיים לקשישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר