מספר החולים בקורונה עלה ל-213

מנתונים שפרסם משרד הבריאות עולה כי 10 אנשי צוות רפואי נוספים נדרשו לבידוד • כל ההליכים הצבאיים נדחו • מקור ההדבקה של חולה 29 התגלה

13 חולים נוספים. למצולם אין קשר לכתבה

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט: הערב (ראשון) פרסם משרד הבריאות נתונים עדכניים על מספר חולי הקורונה בישראל, שעומד כעת על 213 אנשים. מצבם של שניים מהחולים החדשים מוגדר קשה, וכל השאר קל.  מדובר ב-13 חולים חדשים שאובחנו משעות הצהריים.

בתוך כך, מקור הדבקתו של חולה מס' 29 התגלה- במסגרת החקירה האפידמיולוגית עלה כי הוא נדבק ככל הנראה מבן משפחה אשר היה חשוף לחולה מאומת אחר.

במקביל כ-10 אנשי צוות רפואי נוספים נדרשו לבידוד לאחר שנפגשו עם עובדת בחברת תרופות שאובחנה כחולת קורונה במוצאי שבת. העובדת חזרה מחו"ל ב-3.3 ממדינה שלא הייתה לגביה חובת בידוד ולכן לא שהתה בבידוד. רק כשהחלה לסבול מסימפטומים נכנסה לבידוד ונבדקה.

עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי עד כה 63,090 ישראלים שוהו בבידוד ביתי. כ-3,998 נכנסו היום לבידוד ו-167 חולים עדיין מאושפזים בבתי החולים השונים. 

לעמוד הקורונה המיוחד של ישראל היום עם כל העדכונים על כל החולים>>

כחלק מעבודתה היא הלכה לכנס עם אחיות וכן נפגשה עם רופאים ולכן כאמור כעשרה אנשי צוות נדרשים לבידוד. בחברת התרופות שבה היא עובדת נכנסו לבידוד כשליש מהעובדים, אך חלקם רק כאמצעי זהירות מונעת. בכל מקרה החברה עברה לעבודה מהבית לפי הנחיות משרד הבריאות. האישה מאושפזת בבית חולים השרון במצב קל.

בתוך כך, הליכי הצו הראשון המתוכננים לעת הקרובה יידחו ויתקיימו במועד מאוחר יותר. צה״ל ימשיך ויעדכן באתר צה״ל ובאתר מיטב.

בנוסף, קצין משטרה צבאית ראשי תא"ל יאיר ברקת נכנס לבידוד. מדובר צה"ל נמסר: "אתמול בערב נתגלה כי אחד מאנשי הקבע בביה"ס לפיקוד לנגדים נחשף לחולה בנגיף הקורונה במגע הדוק ואינו חש בטוב. על כן, לאחר התייעצות עם ענף בריאות הצבא, הוחלט כאמצעי זהירות להכניס לבידוד את כל המשרתים אשר באו עם משרת הקבע במגע. אחד המבודדים כתוצאה מהאירוע הוא קצין המשטרה הצבאית הראשית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר