42 חולים חדשים: הקורונה מתפשטת בבריטניה

המחלה המידבקת ממשיכה להתפשט בבריטניה, ועד כה נספרו 206 חולים – רובם באנגליה • "בקרוב אזהרות מסע נוספות"

נוסעי הרכבת התחתית בלונדון מתגוננים מהקורונה // צילום: אי.פי.איי

הקורונה ממשיכה להתפשט: 42 חולים חדשים התגלו היום (שבת) בבריטניה, ומספר החולים באי עומד בשלב זה על 206 – רובם באנגליה.

אחת תופעות הלוואי המדאיגות בבריטניה בשלב זה, מעבר להתפרצות המחלה עצמה, היא הפאניקה הציבורית – שמובילה לרכישה מוגברת של מוצרי בסיס, שאוזלים בחנויות. הממשלה הבריטית עצמה קראה לאזרחים להימנע מאגירת מוצרי בסיס כמו נייר טואלט, תרופות ומוצרי מזון משומרים או מיובשים.

גורם ישראלי המעורה בפרטים אמר ל"ישראל היום", כי ייתכן והזהרות המסע והוראות הבידוד יורחבו ליעדים נוספים בעולם, מעבר לאלה שהוכרזו עד כה, בדגש על אירופה וארצות הברית.

עוד בנושא:

• המלחמה בקורונה: "אזהרות מסע ובידוד צפויים גם למדינות נוספות בעולם"

• הקורונה בישראל: 4 חולים נוספים אובחנו; התדרדרות במצבו של החולה בפוריה

• משרד הבריאות: "המסכות לא יעילות בפני הקורונה"

הגורם סיפר כי "אנחנו לא רחוקים מלראות אזהרות לחוזרים ממדינות נוספות באירופה וייתכן שגם לארצות הברית. אני מאוד מקווה שלא נצטרך להגיע לשם".

הגורם התייחס לכישלון העולמי עד כה לעצור את התפשות הנגיף ואמר: "אני רוצה להיות אופטימי ולקוות שיהיה בסדר למרות שאיך שזה נראה עכשיו, זה לא קרוב לבלימה".

עלייה מדאיגה במספר הנדבקים נרשמת בימים האחרונים בהולנד ושבדיה, בנוסף לבריטניה, והן מקרבות למספר הנדבקים ולקצב שגרם למשרד הבריאות הישראלי להוציא אזהרה בנוגע למדינות אחרות כמו גרמניה וצרפת.

בארצות הברית נרשמו כבר 17 מקרי מוות כתוצאה מווירוס הקורונה והמספרים במדינה עולים בקצב די מהיר. בארצות הברית ביצעו עד לפני יומיים, כמה מאות בדיקות בלבד ומתוכן, נמצאו אחוז גבוה יחסית של נדבקים. בהשוואה לדרום קרואיה לצורך העניין, שם נערכו -150 אלף בדיקות לנגיף הקורונה ובאיטליה נערכו למעלה מ-30 אלף בדיקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר