כלי תקשורת בעולם הערבי דיווחו הערב (חמישי) על מותו של חוסיין שיחולאיסלאם, יועצו הבכיר של שר החוץ מוחמד ג'וואד זריף, וחבר המועצה המייעצת למנהיג העליון, חוסיין חמינאי, כתוצאה ממחלת הקורונה.
איראן מתמודדת עם התפרצות הקורונה // צילום: רויטרס
רשת אל ערביה הסעודית ציטטה את אחד מבכירי התקשורת האיראנית שספד לשיחולאיסלאם. כמו בכירים אחרים שמתו מהנגיף, הרשויות לא הודיעו על פרטי הלוויתן של שיחולאיסלאם, במטרה להימנע מהידבקות נוספות כתוצאה מהלוויה המונית.
שיחולאיסלאם אינו הבכיר היחיד שנותן הוכרז היום. פאטמה רהבר, חברת פרלמנט טריה מהאגף השמרני של המשטר מתה היום כתוצאה מהנגיף, כך הכריזו כלי תקשורת מקומיים בבירה טהרן. כמו כן, חברת פרלמנט נוספת מהבירה, סהרה אליהאן, הכריזה כי נדבקה בנגיף.
עוד בנושא:
איראן: בכיר במשמרות המהפכה מת מקורונה
דיווח: "מספר המתים האמיתי באיראן גדול פי שישה"
רוחאני: איבדנו שליטה על הקורונה
למניין הנדבקים מצטרפת גם נכדתו של מייסד המשטר האסלמיסטי באיראן, רוחאללה חומייני. לילה ברוג'רדי, נכדתו של המנהיג הדתי של המהפכה האסלאמית הודיעה כי חלתה בקורונה וביקשה מהציבור להתפלל עבורה. במקביל דווח על מותו של סגן ראש הרשות השופטת במדינה, עלי חלאפי.

בתוך כך, מסעוד מרדאני, אפידמולוג בכיר באיראן, הזהיר היום כי אם לא ייעשה שינוי משמעותי בטיפול במגפה, 30-4 אחוזים מאזרחי הבירה טהרן עלולים להידבק בנגיף.
בראיון עם כלי התקשורת במדינה, אמר הרופא, ראש הוועדה למלחמה במחלות מדבקות במדינה, כי עד סוף חודש מרץ צפויים להידבק בין חמישה לשבעה אחוזים מאוכלוסיית הבירה, מעל 750 אלף בני אדם.
כבר עכשיו מתחילה מערכת הבריאות של איראן להראות סימני מצוקה בהתמודדות עם מספר החולים הרב, וכלי תקשורת שונים במדינה דיווחו כי חולים במחלות שאינן קורונה ואינן מסכנות חיים סורבו מקבלת טיפול ונשלחו לביתם "לטפל בעצמם".