גם לדתיות מגיע: מסיבה לנשים בלבד

חמש די.ג'ייז נשים, שתי רחבות, 2,500 נשים שרוקדות במשך שמונה שעות ותפילת חצות משותפת • כבר ארבע שנים שבפורים מתקיימת מסיבה לנשים בלבד בירושלים • די.ג'יי רחלי אנקרי מסבירה איך זה צמח

צילום: יעל שלח // רחלי אנקרי ומירי פטל על המוזיקה

מה עושות נשים דתיות שרוצות לרקוד במסיבה אבל לא יכולות לעשות זאת בחברה מעורבת שלך גברים ונשים? הן מארגנות מסיבה רק לנשים עם די.ג'ייז נשים שמרקידות אותן שמונה שעות רצופות.

כבר ארבע שנים שמדי פורים מתארגנת מסיבה שכזו בירושלים, שאליה מגיעות אלפי נשים דתיות מכל הארץ. השנה תתקיים המסיבה ב־10 במארס באולמי פביליון בשכונת תלפיות בירושלים החל מהשעה 21:00. את המסיבה מארגנת רחלי אנקרי, ששם הבמה שלה הוא DJ daja, ביחד עם די.ג'יי מירי פטל. 

"שנים הייתי סאונדמנית, מרצה לסאונד, ולפני שש שנים הגעתי לעולם התקלוט", מספרת רחלי (34) שגרה במושב צפריה. "מהרגע שהגעתי לזה ועליתי לבמה - הבנתי שזו אמנות אחרת. אני מתקלטת בהפקות לנשים, אבל גם בפסטיבלים עם אירועים מעורבים של נשים וגברים. למרות שאני דתייה, אין לי בעיה לתקלט באירועין מעורבים. 

"יש כאלה שאולי לא יקחו אישה דתייה לתקלט. אגב, למסיבות שלנו נשים חרדיות ממש או חילוניות לא מגיעות. אלה שמגיעות הן נשים מהציבור הדתי־לאומי". 

איך נולד הרעיון של המסיבות?

"זה נוצר מוואקום. מירי ואני הרגשנו שאין לנו איפה לרקוד. בנות התחילו לפנות אלינו ולשאול על מסיבות לנשים, וקלטנו שיש פה צורך מתוך השטח. הבנו שיש לזה קהל. 

"בירושלים יש שתי אופציות: הרקדות חסידיות, שבהן משמיעים מוזיקה חסידית בלבד, או מסיבות בשוק מחנה יהודה שהן מעורבות, נשים וגברים יחד, אז נשים לא יכולות לרקוד שם. אנחנו באות לתת מענה לנשים האלה שחיות בין העולמות ושאין להם בית לרקוד בו".

לדברי רחלי, "בפורים השנה זו תהיה הפעם הרביעית שהמסיבה מתקיימת. אנחנו עושות את המסיבה בשושן פורים, יום שצריכים לשמוח בו. השנה צפויות להגיע 2,500 נשים מכל הארץ. במסיבה יהיו חמש די. ג'ייז נשים - כולן אמהות ודתיות. המסיבה מתחילה ב־21:00 ונמשכת עד 5:00 בבוקר. בחצות יש תפילה משותפת לצלילי השיר 'המלך' של שי צברי. כל אחת מתפללת לעצמה אבל זמן התפילה משותף כי זו שעה שנקראת 'עת רצון', שעה של פתיחת לבבות. בסוף המסיבה, ב־5:00 בבוקר, אנחנו מתחילות לקרוא את המגילה". 

אז נשים מגיעות ללילה שלם?

"כן, נשים מגיעות מכל הארץ ורוקדות כל הלילה. יש כאלה שמביאות שקי שינה ויכולות לישון בפינה, אבל הן בעיקר באות כדי לרקוד. המוזיקה היא מכל הסוגים: לועזי, עברי, טראנס. הנשים שמגיעות הן מכל הגילאים, חיילות, אמהות צעירות ואפילו בנות 70. יש במסיבה שתי רחבות". 

יש משהו שאסור לכן להשמיע?

"אנחנו משמיעות הכל, אבל אם יש שירים עם מילים גסות או שירים שמשפילים נשים - לא נשמיע אותם כמובן".

• הכל על "האח הגדול"

 

• מיוחד: "2020 בסיפורים"

 

• אוהד שרגאי: "הכל מוטה בטלוויזיה"

 

• חשיפה: הנינג'ה יגיע ל"האח הגדול"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר