זעזוע בצרפת: אם רצחה את בתה התינוקת ביום הולדתה הראשון במעשה שתוכנן מראש מאז תחילת חודש דצמבר, כך דיווחו נציגי התביעה בעיר אנז'ה שבמערב צרפת.
גופתה של ואניל התינוקת נמצאה שלשום על ידי הרשויות בעמדה למיחזור בגדים. זאת לאחר שהאם, נטלי סטפן בת ה-39 המוכרת לרשויות הרווחה בעיר, הודתה בביצוע המעשה.
נציג התביעה הצרפתית, אריק בוייאר, ציין במסיבת עיתונאים כי ואניל נרצחה ביום שישי, אז הייתה אמורה לחגוג את יום הולדתה הראשון. הוא ציין כי האם יצאה מביתה בסביבות 11:00 בבוקר. היא הייתה אמורה להחזיר את בתה לרשות לרווחת הילד, שם טופלה. אלא שככל הנראה, האם חטפה ורצחה אותה. לאור העובדה שהאם תכננה את המעשה מראש, התובע ציין כי על פי החוק הפלילי הצרפתי מדובר ברצח. הוא ציין גם כי האם החליטה לרצוח את בתה עוד ב-3 בדצמבר 2019, ביום בו שוחררה ממרכז רווחה.
היעלמותה של ואניל עוררה תשומת לב תקשורתית בצרפת. האם מסרה בתחילה כמה גרסאות לחוקריה לפני שהודתה ברצח, אך המשטרה הודיעה כי יש להתייחס לדבריה בזהירות לאור מצבה הנפשי. בהמשך התברר כי יש התאמה בין הממצאים הפתולוגיים להודאת האם, שחנקה למוות את בתה. עובדי הרווחה המזועזעים שטיפלו באם ובבת ציינו כי הם לא הבחינו בסימנים מוקדמים למעשה המחריד.
התובע בוייאר ציין כי רשויות הרווחה לא היו יכולים לחזות את המעשה וכי לא נעשתה טעות כלשהי. כהוכחה לכך, נטען כי האם הצליחה למצוא מגורים זמניים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו