מחקר: העולם לא יודע להכין קפה כמו שצריך

מה כמות הפולים הטחונים שתספיק לכם כדי לקבל טעם עמוק של קפה? • חוקרים באוניברסיטת אורגון מצאו את התשובה המפתיעה

צילום: צילום: Getty Images //

בכל יום שותים בעולם בממוצע כשני מיליארד כוסות קפה ולכאורה הידע האנושי על הדרך להכין אותו צריך כבר להיות מושלם. אולם מחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת אורגון שבארצות הברית מצא כי רובנו לא יודעים להכין היטב כוס קפה כמו שצריך. 

"רוב העולם טוחן את הקפה שלו במכונות ברמה גבוהה כדי שלא יהיו לו חלקיקים של קפה שלא נמסו במהלך השתייה, אבל זו טעות. מבחינה כימית ומבחינת יכולת העשרת הטעם של הקפה, רמת הטחינה הנכונה שלו צריכה להיות עדינה. גם מומחים לקפה תמיד יגידו לך שכשטוחנים קצת את הקפה אזי יש יותר טעמים בכוס ואנחנו בדקנו את זה מדעית והוכחנו את זה", אמר כימאי התזונה ד"ר כריסטופר הנדסון שהוביל את המחקר. 

בנוסף, החוקרים מצאו שבגלל הטחינה המרובה של הקפה, רוב האנשים שמים כמות גדולה יותר מהדרוש בכוס כדי להשיג טעם עמוק. אלא שעל פי תוצאות המחקר, מספיק לשים בכוס רק כ-20 גרם של פולים, כשהם טחונים בגסות, וכך להשיג את מגוון הטעמים העמוקים של הקפה. 

רק 20 גרם פולים טחונים לטעם עמוק של קפה // צילום: איתיאל ציון

מדובר בבשורה של ממש לאניני הטעם שקונים פולי קפה יקרים כדי להשיג טעם מיטבי. גם מבחינת תעשיית הקפה מדובר בשינוי קונספט משמעותי, שהרי בעקבות אפקט החממה והעלייה המתמדת בצריכת קפה בעולם, קיים חשש כי בעתיד היא לא תצליח לעמוד בכמות הדרישה לפולים שקיימת כיום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר