אירופה: כינוס נגד אנטישמיות

שרים וחברי פרלמנט יזמו חקיקה נגד התופעה • ייפגשו בפולין כדי לדון בהטמעת לימודי שואה במערכת החינוך ביבשת

בכנס יידונו בדרכים למנוע את האנטישמיות ביבשת // צילום: איי. אף. פי ,
בכנס יידונו בדרכים למנוע את האנטישמיות ביבשת // צילום: איי. אף. פי

יותר מ־100 שרים וחברי פרלמנט מכל רחבי אירופה יתכנסו מחר (שלישי) בקרקוב, פולין, כדי לדיון בדרכים מעשיות להתמודד עם תופעת האנטישמיות הגואה לאחרונה ביבשת. 

הכינוס המיוחד, פרי יוזמת איגוד הארגונים היהודיים באירופה, מתקיים בין היתר כדי לבחון דרכים להטמעת לימודי השואה במערכות החינוך של מדינות אירופה, ולגבש חקיקה שתאסור שימוש בסטריאוטיפים אנטישמיים דוגמת מיצגי הפסטיבל הידוע לשמצה בעיר אלסט הבלגית בשנה שעברה.

כמו כן מבקשים הפרלמנטרים למנוע בחקיקה מכירת מזכרות נאציות, כפי שערך לאחרונה בית מכירות פומביות במינכן.
הכנס נערך במלאת 75 שנים לשחרור מחנות המוות אושוויץ ובירקנאו, הסמוכים לקרקוב.

מיצגי הפסטיבל הידוע לשמצה בעיר אלסט הבלגית 

"לנוכח הגל הגואה של אנטישמיות, ישנה וחדשה, והקואליציה 'האדומה־ירוקה', בין השמאל הקיצוני והאסלאם הרדיקלי, שמלבה אנטישמיות משני קצוות הקשת הפוליטית, פשוט אי אפשר עוד להסתפק באמירות כמו 'לעולם לא עוד', שהפכו לצערנו לקלישאות ריקות מתוכן", מתריע יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין. 

במהלך האירוע ייפגשו המנהיגים עם הניאו־נאצי לשעבר, יונתן לנגר, שעלה מגרמניה לישראל, ועם בתה של ניצולת השואה מירי קנול (85), שנרצחה על רקע אנטישמי במארס 2018 בדירתה בפריס. קרן קנול, נכדתה הישראלית של מיריי קנול נשאה נאום נרגש בפני באי הכנס ואמרה: "מסתובבים קרבנו היום אנשים, שחושבים שיש להם זכות לקבוע מי ימות ומי יחיה. סבתי הייתה בת 85, כשנדרקה 11 פעמים בידי שכן מוסלמי לפני שהוא הצית אותה באש. היא שרדה את השואה, אבל עדיין נשנאה כי הייתה יהודיה".

עוד בנושא:

"אין באירופה מקום לאנטישמיות, ישנה או חדשה"

40% מתושבי אירופה אנטישמיים

"אנטישמיות באינטרנט פגעה ב־69% מהנוער"

"אני פה, כדי שתדעו שזה לא נגמר. השנאה נמשכת", אמרה בכאב. "ישראל קיימת 71 שנה עם צבא מהחזקים בעולם, כדי שיהודים לא יירצחו עוד בגלל יהדותם".בנוסף לכך, ידבר בפניהם הרב הראשי לישראל בעבר ויו"ר מועצת יד ושם, הרב ישראל מאיר לאו - ניצול אושוויץ בעצמו.

סגן ועדת החוץ בסנאט הצרפתי, אנדרה גאטולן, הביע דאגה מהתעצמות התקיפות האנטישמיות בצרפת בשנים האחרונות ומגלישת האנטישמיות מקצוות החברה לזרם המרכזי. גאטולן הדגיש, עם זאת, כי רשויות צרפת והנשיא עמנואל מקרון מחוייבים למאבק נחוש באנטישמיות. 
 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר