בריטניה מתייצבת לצד הצעירה מקפריסין

משרד החוץ הבריטי פרסם הודעה על פיה הוא "מודאג עמוקות" מהפסיקה שהרשיעה את הצעירה הבריטית בבדיית מעשה אונס נגד כמה צעירים ישראלים

הממשלה הבריטית העלה שאלות וביקר  את הליך השיפוט במקרה של הצעירה שהורשעה בתלונת שווא על אונס נגד מספר צעירים ישראלים בקפריסין. 

דובר משרד החוץ הבריטי הגיב לפסיקה, על פיה הצעירה השתתפה מרצון במין קבוצתי ואמר: "הממלכה המאוחדת מודאגת עמוקות מהערובות למשפט הוגן במקרה הקשה והמטריד הזה ונעלה את הנושא בפני הרשויות הקפריסאיות". 

פסיקתו של השופט מיכאליס פפתנסיאו בבית המשפט בפרלמיני גונתה בחוזקה על ידי קבוצות התומכות בזכויות האישה הן בקפריסין והן בבריטניה. ההאשמה כלפי השלטונות באי היא כי הפסיקה היא ניסיון לשמור על היחסים הטובים עם ישראל. 

עוד בנושא:

• המתלוננת הבריטית פנתה למימון המונים

• סרטון מהפרשה בקפריסין דלף לרשת

• השופטת הקפריסאית: "סיבכת 12 נערים לשווא"

• הבריטית תישאר בקפריסין לפחות עד חג המולד

הרשעתה של הצעירה נשענת על הודאה בה היא מושכת את האשמותיה כלפי הצעירים הישראלים, הודאה שנחתמה אחרי שעות של חקירה צולבת בה לא נכחו עורכי דינה של הצעירה. האזרחית הבריטית אף טענה במהלך המשפט כי המשטרה הכריחה אותה לשנות את גירסתה וכי היא "חששה לחיה". 

"אנו מאמינים כי היו הפרות רבות הן של ההליך התיקן והן של זכויותיה של הנאשמת למשפט הוגן", אמרה פרקליטתה של הצעירה הבריטית, ניקולטה שרלמבידו, לאחר הופעתן של הנאשמת ואימה בבית המשפט. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר