פסיכולוגים מזהירים מפני כוונת משרד הבריאות להפוך את מרפאת בריאות הנפש בנס ציונה למרפאה המטפלת רק בנפגעי נפש הסובלים גם מהתמכרות לסמים ("תחלואה כפולה") ובכך עלולים להשאיר את מאות המטופלים הקיימים ללא אפשרות לטיפול.
לאחרונה, התבקשו הפסיכולוגים במרפאה להיפרד מהמטופלים ולהפנותם למקומות אחרים. חלק מהחולים במצב קשה ונזקקים לטיפולי אחזקה. להערכת גורמים מטפלים, הם עשויים להגיע לאשפוז פסיכיאטרי ללא טיפול מתאים.
בעקבות כוונת הסגירה של המרפאה פנה פורום הארגונים למען הפסיכולוגיה הציבורית לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, והתריע על פגיעה מתמשכת בשירותי בריאות הנפש באזור השפלה.
בפנייה לליצמן נטען שהמצב צפוי להחריף בעקבות החלטת מנהל בית החולים באר יעקב, פרופ' חיליק לבקוביץ', לסגור כעת את המרפאה הקהילתית לבריאות הנפש בנס ציונה. "אין עוררין כי נושא התחלואה הכפולה הוא נושא חשוב, וכי ראוי שהמדינה תשקיע משאבים בפתיחת מסגרות טיפול חדשות בנושא בקהילה. עם זאת, אנו עדים למצב בלתי נסבל המותיר את תושבי האזור ללא מענה קהילתי בתחום בריאות הנפש", כותבים הפסיכולוגים לסגן שר הבריאות.
עוד בנושא:
דרמה במשרד הבריאות - העימות שמשתק את המערך הפסיכיאטרי
ליצמן: "נקצר את התורים לטיפול בבריאות הנפש"
המטופל הוזנח במשך ימים - ונמצא מת כשהוא קשור במיטתו
"אנו פונים אליך על מנת לבקשך לפעול כרגולטור, ולמנוע מהנהלת בית החולים באר יעקב לסגור כעת גם את המרפאה הקהילתית לבריאות הנפש בנס ציונה, לכל הפחות עד שקופות החולים תספקנה מענה מרפאתי הולם באזור זה. ובכלל, נבקשך להתערב בנושא כדי לקבוע לקופות יעדים ברורים ומענה ראוי למבוטחיהן", הוסיפו.
ל', פסיכולוג במחוז מרכז ונציג פורום הארגונים למען הפסיכולוגיה הציבורית, אמר כי "הרעיון של פתיחת שירותים נוספים לאוכלוסיות ספציפיות, כמו מטופלים עם תחלואה כפולה, הוא מבורך, אך זה בא על חשבון האוכלוסייה הקיימת. יש מאות מטופלים במרפאת נס ציונה שיישארו ללא טיפול פסיכולוגי. המטופלים נזרקים לרחוב ומבחינתם זה חוסר ודאות וחוסר אונים, וזו לא אוכלוסייה שזועקת ותצא להילחם על כך".
עוד הוסיף כי "מטופלים יתכנסו בבית עם מצוקה, דיכאון וחוסר אונים. במרפאה שנמצאת בסכנת סגירה מטופלים גם חולים עם מחלות נפש כרוניות, סכיזופרניה, שעבורם הטיפול המרפאתי מונע אשפוזים חוזרים ונשנים. ללא טיפול אחזקה הם עלולים להגיע לאשפוז".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "אין כל כוונה לצמצם את שירותי המרפאות השונות. ככל שיש קשיים נקודתיים בהפעלת המרפאות השונות, הן חטיבת בתי החולים הממשלתיים והן המרכז לבריאות הנפש 'באר יעקב' עושים כל מאמץ למצוא את הפתרונות כדי להמשיך להפעיל את השירותים השונים באופן מיטבי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו