נסו להיזכר בחנויות האופנה בארץ שאתם אוהבים. ובכן, 12 מתוך כל 100 כאלה עומדות להיסגר בשנה הבאה, וזה רק קצת יותר (5.8%) ממספר החנויות שנסגרו השנה. כך עולה מאחד ממדדי דן אנד ברדסטריט המתפרסם כאן לראשונה.
להערכת דן אנד ברדסטריט, בשנה הקרובה צפויים להיסגר באופן מצרפי כ־750 חנויות אופנה ברחבי הארץ. נתונים אלה מעידים על רמת הסיכון הגבוהה שבענף.
"הסיבה העיקרית לכך היא התגברות הרכישות המקוונות בשנים האחרונות מאתרים בינלאומיים", אומרת אפרת שגב, סמנכ"לית מנהלת אגף כלכלה, מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט. לדבריה, "הרכישות המקוונות הביאו לעלייה בפריטי האופנה המוצעים ולהגברת התחרות מול חנויות האופנה. גם רפורמת השמיים הפתוחים, שיצרה טיולי שופינג, השפיעה על ירידת הרכישות בחנויות. סיבה נוספת היא מספר ימי החורף בישראל, שהצטמצם בשנים האחרונות, כך שפריטי האופנה לחורף הפכו יקרים יותר".
עם הרשתות שנקלעו לקשיים בעת האחרונה אפשר למנות את רשת האופנה לנשים דיסקרט, אשר החל מחודש יולי האחרון נמצאת בהקפאת הליכים. על פי פרסומים, חובותיה לנושים הסתכמו בכ־26 מיליון שקלים.
רשת אופנת הנשים קסידי נקלעה אף היא לקשיים תזרימיים בחודש מאי האחרון. עובדיה הגישו נגדה בקשה לפירוק, בטענה כי לא קיבלו את שכר אפריל 2019 וכי לחברה אין מקורות כספיים לתשלום שכרם. רשת זברה נקלעה לקשיים תזרימיים בינואר, ובמאי היא נרכשה על ידי רשת סלקט תמורת כ־15 מיליון ש'. יותר מעשרה סניפים שלה נסגרו. בדן אנד ברדסטריט מציינים כי גם רשתות קסטרו, גולף ופוקס הציגו נסיגה בתוצאותיהן העסקיות השנה.