שר המשפטים אמיר אוחנה הודיע הבוקר (שלישי) כי בחר במשנה לפרקליטת מחוז מרכז, עו"ד אורלי בן ארי גינזברג, לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה. בן ארי-גינזברג נבחרה על פני מועמדים נוספים שהתמודדו לתפקיד, בהם שלמה (מומי) למברגר, דן אלדד ואושרה גז-איזנשטיין.
בהודעה שיצאה מלשכתו של השר נכתב: "לאחר כמה פגישות, התייעצויות ושיחות שהיו לי עם גורמים שונים, בהם נציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ והיועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט - קיבלתי החלטה.החלטתי כי עו"ד אורלי בן-ארי גינזברג, המשנה לפרקליטת מחוז מרכז – היא שתמלא את מקום פרקליט המדינה היוצא".
"אורלי מכהנת כ-28 שנים בפרקליטות בשורה של תפקידים. היא בעלת ניסיון רב ועשיר בתחום הפלילי ובתחום הביטחוני, בוגרת המכללה לביטחון לאומי, בעלת תואר שני במדעי המדינה (ביטחון לאומי) ותארים ראשון ושני בהצטיינות במשפטים. מכהנת בהתנדבות כראש הרכב בבית הדין הארצי למשמעת של לשכת עורכי הדין ובמשך שנים שימשה כראש הפורום הביטחוני של פרקליטות המדינה. אין לי ספק שאורלי תפעל לשימור כל הראוי לשמור, ותתרום לחיזוק אמון הציבור במערכת הכל-כך חשובה הזו".
עוד בנושא:
אוחנה נגד שי ניצן: "ביצע עסקת שוחד"
שי ניצן מותיר אחריו פרקליטות בטראומה
בהמשך ההודעה פורטו שבחים שהעניקו בעלי תפקידים שונים במערכת המשפטית למועמדת הנבחרת, בהם פרקליט המדינה היוצא, שי ניצן, שהעיד עליה כ"פרקליטה חכמה, יסודית, מנוסה מאוד, חרוצה ורבת פנים. במהלך השנים טיפלה בתיקים ובנושאי רוחב רבים הקשורים לתחום הביטחוני והיוותה ומהווה בת סמכא בקנה מידע ארצי בתחום זה.. בשל ניסיונה הרב ומומחיותה בתחום הביטחוני מילאה תפקיד מפתח בגיבוש חוק המאבק בטרור שהתקבל בכנסת... משלבת אמות מידה מקצועיות גבוהות והתעמקות בתחומי ידע משפטיים מגוונים, ראייה מערכתית ותפיסה ערכית של האינטרס הציבורי, ויכולות חניכה וניהול של פרקליטים הכפופים לה".
היועמ"ש מנדלבליט. צפוי להתנגד למהלך // צילום: אורן בן חקון
כשעתיים לאחר הודעת המינוי פרסם נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, מכתב בו הוא מביע התנגדות למהלך. במסמך נכתב: "מבדיקת נתוניה האישיים של של עו"ד בן-ארי גינזברג היא עומדת בתנאי הסף למשרה. יחד עם זאת, היא אינה נמנית עם הדרג הבכיר בהיררכיה הארגונית, דבר שעלול לערער את תפקודה התקין של הפרקליטות".
עוד הוסיף הרשקוביץ במכתבו: "אדגיש גם הפעם, כי עמדתי היא שלעת הזאת יש להטיל את התפקיד האמור על עובד מדינה בדרג הבכיר ביותר בפרקליטות המוסכם על היועץ המשפטי לממשלה".
מינוי מ"מ לפרקליט היוצא שי ניצן נתקל בשבועות האחרונים בהתנגדות גם מצד היועמ"ש אביחי מנדלבליט. היועמ"ש הבהיר כי לדעתו יש למנוע מהשר אוחנה את המהלך, זאת על אף שהחוק מסמיכו לעשות זאת. הנימוק למניעת המינוי מאוחנה, על פי מנדלבליט, הוא העובדה כי בתקופת ממשלת מעבר לא ניתן להקים ועדת איתור, והסמכות בתקופה זו היא לא בידיו של שר המשפטים, אפילו אם מדובר במינוי זמני.
אוחנה אמר בתגובה כי "אין גם כל סבירות ברעיון להותיר את הגוף החשוב והמשמעותי, הפרקליטות, ללא מנהל שיעמוד בראשו". עוד הוסיף כי כבר לפני מספר חודשים שאל את מנדלבליט האם לא הגיע הזמן להקים ועדת איתור, שמשך עבודתה בדרך כלל הוא מספר חודשים, וכי מנדלבליט השיב ש"לא ניתן בתקופת בחירות, וכן בתקופת ממשלת מעבר להקים ועדת איתור למינוי של פרקליט מדינה קבוע, משרה הקצובה בחוק לכהונה של שש שנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו