אם אין חמאה נמרח אבוקדו

המחסור בשיאו - והדיאטנים קוראים: להוציא את החמאה מהמחירים המפוקחים ולהחליף אותה במוצרים בריאים • "בחירת המוצרים שנמצאים בפיקוח - עוול מתמשך"

אבוקודו // צילום: דודי ועקנין // אבוקודו // צילום: דודי ועקנין

בזמן שהמחסור בחמאה נמשך, עשרות דיאטנים דורשים להוריד את החמאה מהמחירים המפוקחים, שכן מדובר במוצר מזון עתיר שומן רווי. 

הדיאטנים חתמו על עצומה ופנו לשר האוצר משה כחלון בדרישה להחליף את החמאה במוצרים בריאים חלופיים המכילים שומן לא רווי - אבוקדו, שמן זית וטחינה.

"העובדה שמוצרים עתירי שומן דוגמת חמאה, שמנת מתוקה וגבינה צהובה נמצאים בסל המחירים בפיקוח במחיר נמוך וקבוע, היא עוול מתמשך. אין לכך הצדקה תזונתית, ההפך הוא הנכון", אומרת בת אל, דיאטנית קלינית בשיבא. לדבריה, "הדבר עומד בסתירה מוחלטת לעמדת משרד הבריאות שלפיה שמן זית צריך להיות המקור העיקרי לשומן בתפריט".

עוד בנושא:

כך תשמרו על האבוקדו ירוק וטרי כל השנה

אוהבים אבוקדו? כדאי שתורידו במינון

הייתם אוכלים אבוקדו תמורת 1,100 שקל?

רוצים לרדת במשקל? תאכלו אבוקדו

בפנייה לשר כחלון, שנחתמה על ידי עשרות דיאטניות נכתב: "ניתן להשתמש במצב שנוצר כמנוף לשינוי מקדם בריאות, ואנחנו מגזר הדיאטנים והדיאטניות, נושאי הדגל של בריאות הציבור, מצפים ממך להוציא אותם מחוק הפיקוח, ולהכניס במקומם שמן זית, טחינה ואבוקדו, שההמלצות העדכניות של משרד הבריאות מעדיפות אותם. להכנסה של מוצר תחת חוק הפיקוח יש אמירה ערכית: מוצר זה הוא בסיסי, הוא חיוני, ואנחנו מעודדים את צריכתו. לא רק באופן מעשי אלא ממש באופן ערכי".

בין החסרונות של החמאה: מדובר במוצר עתיר שומן רווי הקשור להתפתחות מחלות כרוניות כמו סוכרת, השמנה ויתר לחץ דם. מדובר במוצרים נטולי סיבים תזונתיים. בחמאה, בשמנת ובגבינה צהובה כלל אין ברזל. זאת כאשר בישראל יש אוכלוסיות שבהן שיעור הילדים הסובלים מאנמיה מגיע ל־50% וכתוצאה מכך נמצאים בסיכון להתפתחות קוגניטיבית לקויה. בנוסף, חמאה משמשת כבסיס להכנה של קינוחים עתירי קלוריות ודלים בערכים תזונתיים אחרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר