איי פארו מתכננת להקים נציגות בירושלים

ממשלת האיים האוטונומיים הודיעה לאחרונה כי תקים נציגות בבירה הישראלית למרות לחץ מדנמרק, שמהווה את הריבון באיים • שר החוץ מסביר את התוכנית: "אנחנו פשוט אוהבים את ישראל"

כפר דייגים באיי פארו // צילום: איי.אף.פי // כפר דייגים באיי פארו // צילום: איי.אף.פי

ממשלת איי פארו פועלת בימים אלו להקמת נציגות דיפלומטית בירושלים, כך הודיע שר החוץ של האוטונומיה, יאניס אב ראנה, בראיון שצוטט בסוכנות הידיעות הרוסית "ספוטניק".

אב ראנה הסביר כי אמונתה הנוצרית של האומה הזעירה, בת קצת יותר מ-50 אלף נפש, היא שמנחה אותה בתמיכתה בישראל. יאניס הוסיף כי: "אנו עובדים במרץ על הקמת הנציגות". כשנשאל שר החוץ לסיבות להקמתה אמר: "אנו פשוט אוהבים את ישראל".

אך גם במקרה הזה, ההחלטה לא מגיעה ללא התנגדות. ממשלת דנמרק, הריבון בפועל באיי פארו והאמונה על יחסי החוץ שלה, הדגישה מספר פעמים כי מדיניות החוץ שמנהלות האוטונומיות שלה, גרינלנד ואיי פארו, חייבות לעמוד בכללים שהציב האיחוד האירופי.

באיי פארו לא מתרגשים מהקביעה ומזכירים כי מוקדם יותר השנה עודדה ראש ממשל תדנמרק, מטה פרדריקסן, את איי פארו לגלות יותר "מרחב מרפקים במדיניות החוץ ולממש אותה גם במקומות בהם אין הסכמה עם השלטונות בקופנהגן". 

"פשוט אוהבים את ישראל", שר החוץ של איי פארו, יאניס אב ראנה // צילום: ויקיפדיה

ההחלטה על הקמת נציגות הפכה לאבן מחלוקת במאבק בין ממשלת האוטונומיה לממשל בקופנהאגן וכעת לא ברור מי ינצח במאבק הכוחות הפוליטי.

איי פארו היא שרשרת איים הממוקמת צפונית לסקוטלנד ומחזיקה בממשל אוטונומי תחת הדגל הדני.  לאחר משבר כלכלי קשה בעקבות קריסת תעשיית הדייג באיים בשנת 1990, גוברים הקולות באוטונומיה הדורשים עצמאות מלאה מדנמרק. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר