הפועל ירושלים השאירה אתמול (רביעי) מאחור את ההפסד בתחילת השבוע למכבי תל אביב ושבה למסלול הניצחונות עם 87:98 על רסטה וכטה הגרמנית, שהשאיר אותה לבד בפסגת בית ב' עם מאזן מושלם של שלושה ניצחונות ו-0 הפסדים.
במועדון הירושלמי רמזו שמבין שני המשחקים השבוע, המשחק מול הגרמנים היה חשוב יותר. "כולם מבינים שהמשחקים עכשיו בליגת האלופות הם המשחקים החשובים והם קובעים את המיקום להמשך. בליגה יש עוד עונה ארוכה", אמרו בקבוצה.
המאמן עודד קטש אמר לאחר המשחק: "אני שמח מהניצחון, אבל היו הרבה דקות שלא הייתי מרוצה מההגנה שלנו. ידענו שהגרמנים משחקים בקצב גבוה ושיש להם מאמן מעולה והתכוננו לזה, ולכן לא הייתי מרוצה מההגנה שלנו. אני שמח מזה שחזרנו מחדר ההלבשה אחרת, יותר אגרסיביים והוצאנו את תוכנית המשחק שלנו בהגנה אל הפועל. אנחנו כמובן נעשה את בדיקות שלנו כדי שהדקות הפחות טובות לא יחזרו".
המאמן התייחס לימים שעברו מאז ההפסד הכואב למכבי ת"א: "לא הייתי צריך לעשות משהו מיוחד כדי להרים את השחקנים, יש להם ניסיון והם מבינים את הסיטואציה. לא היה צריך להרים אף אחד משום מקום. אנחנו יכולים לקחת הרבה דברים טובים גם מהמשחק מול מכבי ת"א".
תומאס בפעולה. היריבה הגרמנית ידעה לפרגן // צילום: עודד קרני
בקבוצה גם התייחסו לדקות שקיבלו אייזאה קאזינס (5 נקודות בכמעט 17 דקות) ומינדאוגאס קופשאס (10 נקודות ב-14 דקות). "זו המסגרת היחידה שאנחנו יכולים לראות אותם ולכן זה היה בתוכנית שלנו לתת להם לשחק. הם מחוברים מאוד לקבוצה ואני שמח ממה שראיתי מהם", הסביר קטש. קופשאס עצמו אמר בקצרה: "אני מרגיש נהדר. קודם כל בגלל שניצחנו. אני מרגיש טוב בקבוצה ומקווה שנמשיך לנצח".
"הם שיחקו כדורסל מדהים", החמיאו בקבוצה הגרמנית לכדורסל האטרקטיבי ותצוגת השלשות של היריבה הירושלמית, "השחקנים שלהם מחוברים והם נראים ברמה גבוהה מאוד".