נויטראובלינג היא עיירה בת פחות מ-15 אלף תושבים בבוואריה, שהוקמה בשנת 1951 וסביר להניח שלולא מלחמת העולם השנייה היא לא הייתה קיימת. בימי המלחמה שכן שם שדה תעופה צבאי ומפעל של חברת "מאסרשמיט", היצרנית של שני מטוסי קרב גרמניים בימי המלחמה Me 262 - ו- Bf 109. שדה התעופה הצבאי כמו גם המפעל, היוו יעד מרכזי להפצצות בעלות הברית באותה התקופה.
בנוסף, במסגרת צעדות המוות למחנה הריכוז דכאו, הוחזקו שם יהודים בין 20 בפברואר לבין 26 באפריל 1945. מ-1947 ועד לשנת 1951 הייה קיים כפר עם עשרות תושבים, עד שגרמנים, אשר ברחו בשלהי המלחמה מחבל הסודטים שבצ'כיה ומפולין הקימו את העיירה. גם כיום, נדיר למצוא עליהם חדשות בקנה מידה ארצי בגרמניה. אולם, בימים האחרונים ההיסטוריה רודפת אחריהם.
במהלך בנייה של אזור תעשייה חדש, גילו עובדי הבנייה במשך שלושה ימים לא פחות מ-36 פצצות מימי מלחמת העולם השנייה, אחת מהן במשקל של לא לפחות מ-500 קילוגרם. המשטרה המקומית נמנעה מיצירת פאניקה ולא החלה בפינוי אוכלוסייה, משום שלפי הודעה, "לא היתה כל סכנה לאזרחי הסביבה".
נטרול הפצצות נפרס על פני שלושה ימים, רביעי, חמישי ושישי. אתמול, החבלנים פוצצו 12 פצצות שונות שכל אחת מהן במשקל 10 קילוגרם. למרות שלא התגלו בימים אלו פצצות נוספות, כוחות הביטחון בבוואריה ממשיכים בסריקה אחרי פצצות רבות בסביבה.
"בתוך נויטראובלינג, ומחוצה לה, תמיד תמצא משהו", הסביר מפקד המשטרה המקומית תומאס רולץ, "החיפושים אחרי פצצות נוספות נמשכים בכל העת". חבלן מקומי, מיכאל וייס, הוסיף כי "אני לא מופתע מהפצצות הרבות במשקל 10 קילוגרם שנמצאו. בעלות הברית הפציצו איתן מטוסים על הקרקע - בניסיון להשבית אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו