התרעת מזג אוויר חריגה: סופה חזקה צפויה בסוף השבוע במרכז ובדרום

השירות המטאורולוגי פרסם התרעה מיוחדת והזהיר מפני משקעים חריגים במרכז ובדרום • במישור החוף הדרומי צפויים יותר מ-50 מ"מ ביממה אחת, ובבאר שבע מעל 40 מ"מ • בכבאות והצלה מזהירים את לוכדי השיטפונות: "אל תיכנסו למלכודות מוות" • התחזית המלאה לסוף השבוע

סופה חריגה צפויה בסוף השבוע, ברקים בשמי פתח תקווה // צילום ארכיון: אור מני ,
סופה חריגה צפויה בסוף השבוע, ברקים בשמי פתח תקווה // צילום ארכיון: אור מני

השירות המטאורולוגי פרסם היום (חמישי) התרעה מיוחדת מפני מזג אוויר חורפי. ההתרעה מתייחסת לימים שבת וראשון, והם מזהירים מפני משקעים מרובים.

על פי האזהרה, במהלך יום שבת צפויה להיכנס למרכז ולדרום הארץ מערכת מרובת משקעים, שכוללת ענני סופות רעמים. באזור מישור החוף הדרומי צפוי לרדת במהלך יממה אחת גשם בכמות של מעל 50 מ"מ, בבאר שבע מעל 40 מ"מ, באזור הר הנגב מעל 30 מ"מ ובאזור דרום הנגב מעל 20 מ"מ. כתוצאה מכמות מרובה וחריגה של משקעים, ייתכנו הצפות ושיבושים בכל אזור הדרום.

שיטפונות בנחלי הדרום // צילום: דוברות המשטרה, איציק בן יצחק

הלילה מזג האוויר צפוי להיות בהיר עד מעונן חלקית, וייתכן גשם מקומי במישור החוף. מחר יהיה מעונן חלקית, ובשעות הצהריים ייתכן גשם מקומי בצפון ובהרי המרכז. קיים חשש משיטפונות במדבר יהודה ובים המלח.

ברד סמוך לקיבוץ יהל שבערבה // צילום: עינת שטקלר

בשבת, אז צפוי להיות מזג אוויר חריג, ירדו ממטרים מקומיים שילוו בסופות רעמים ובברד, בעיקר במרכז הארץ ובדרומה, קיים חשש משיטפונות ומהצפות וצפויות לנשב רוחות חזקות.

ביום ראשון הסופה צפויה להתמתן, ומזג האוויר יהיה מעונן חלקית עד מעונן עם גשם מקומי. הטמפרטורות יהיו רגילות לעונה. ביום שני יהיה מעונן חלקית עם גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה, ותורגש ירידה קלה בטמפרטורות.

רכב שנתקע בשיטפון ליד ירושלים // צילום ארכיון: אי.אף.פי

בכבאות והצלה נערכים למזג האוויר הסוער, והנציב דדי שמחי הנחה את הגורמים המקצועיים להיערך לסערה. "אנחנו קוראים לציבור לשמור על כללי הזהירות ולגלות ערנות. יש לדווח למוקד 102 על כל אירוע או מפגע חריג", אמר שמחי.

זרם חלש יכול להפוך לנחל שוצף ומסוכן ברגע

במקומות שבהם קיים חשש לשיטפונות או להצפה, ניתנה הנחייה להעמיד את היחידות המיוחדות בכוננות מלאה, תוך שמירה על קשר רציף עם כלל הכוחות המבצעיים הפועלים בישראל, וכן השירות המטאורולוגי.

בכבאות מדגישים כי לאור החשש לשיטפונות בנחלי הדרום והמזרח, אין להיכנס לנחלים, זרימות מים ומקווי מים שעלולים להיות מלכודת מוות. יש לעקוב אחרי הוראות רשות הטבע והגנים לפני שמתכננים טיול רגלי או בג'יפים למדבר יהודה, מחשש לשיטפונות.

הם מזהירים: "תשובת השליטה והמחשבה של 'לי זה לא יקרה', מתעתעת בשיטפונות ובהצפות. לפעמים גם זרם שנראה חלש ולא מזיק, יכול להפוך במהירות לנחל שוצף ומסוכן, שעלול לגרום לפציעות קשות ואף לסכנת חיים ולמוות. אסור להיכנס ולחצות את אפיקי המים ברכב וברגל עד לירידה מוחלטת של מפלס המים.

שיטפונות בים המלח // צילום ארכיון: אוריאל תדמור

יש להישאר במקומות בטוחים, ולהישמע באופן מלא להנחיות של הצוותים בשטח. ציבור לוכדי השיטפונות מסכן את ביטחונו האישי בכניסה לעומק השטח מתוך כוונה לראות מקרוב את הזרימה בערוצי הנחלים. הם מזכירים לציבור הנהגים לנהוג בזהירות ובאחריות בכבישים החלקים ובראות לקויה.

גם במועצה האזורית רמת הנגב, נערכים לסופה שצפויה להכות ביישובי המועצה. לנוכח ההתרעה הנחה ראש המועצה ערן דורון הודיע שהם נערכים להתמודדות עם פגעי מזג האוויר. "אנו נערכים לפתיחת מורד החירום, ולהפעלת כלים וגנרטורים".

בהכנת הידיעה השתתף גדי גולן

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר