במקרה, או שלא, המלון שבו משתכנת הנבחרת בווינה נמצא בסמוך לאוכלוסיה היהודית בעיר. בין 15 ל-20 אלף יהודים מתגוררים כאן ונהנים מארבעה בתי כנסת (בכניסה לאחד מהם ניצב בוטקה שמירה) על רדיוס של שני רחובות מהמרכזיים ביותר בבירה האוסטרית. ככה זה יהודים, אוהבים להיות במרכז העניינים.
עד כמה הרובע היהודי כאן דומיננטי? השלט של הרחוב הראשי כתוב בעברית עם מבטא יידיש: "תבורשטראסע". כל המסעדות הכשרות באיזור, ויש לא מעט כאלה, סגורות היום. מסעדת הבשרים "מאה שערים" תיפתח כשעה לאחר צאת צום יום הכיפורים מחר ותאפשר לאוכלוסייה היהודית ליהנות משבירת צום כמו שצריך. "יש שעה לשתות כוס תה עם עוגיות, ואחר כך לאכול כמו שצריך", הסביר בחור חרדי בשם מנחם שמתגורר ברובע היהודי.
המסעדה הכשרה ברחוב תבורשטראסע. תיפתח כשעה לאחר צאת הצום // צילום: ליאב נחמני
שון וייסמן, שמגיע לוינה אחת לשבוע כדי לקנות בשר כשר ולטייל בעיר, כבר הדריך את שאר השחקנים שיצומו מה עליהם לעשות.
אני מודה שהכנה ליום הכיפורים במדינה זרה היא מחזה חדש עבורי, קצת קשה ומצריך התרגלות. עולם כמנהגו נוהג וקהילה קטנה עושה הכל כדי שיהודים יוכלו לערוך כאן את התפילות ולצום כפי שנהוג.
בית חב"ד ערך כאן רשימות לארוחה מפסקת המונית שתערך באולם הגדול של "תבורשטראסע", וארבעה בתי כנסת מתכוננים לקליטת כל המתפללים. שלושה בתי כנסת בנוסח אשכנזי ואחד ספרדי, שיאכלס קהילה יהודית קטנה של בוכרים ויוצאי יהדות גאורגיה.
יש גם כמה יהודים ספרדים ממרוקו ולוב, שעבורם התפילה בבית הכנסת הספרדי היא הדבר הכי קרוב לבית. גם אני אהיה שם.