שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

עיראק: קרוב למאה הרוגים במהומות

אלפי פצועים בגל המחאה ששוטף את המדינה הערבית • 500 נעצרו, מתוכם למעלה ממאתיים טרם שוחררו • הממשלה ביטלה את העוצר והחלה במו"מ עם המוחים

מפגין מניף את גדל עיראק בבגדד // צילום: איי.פי // מפגין מניף את גדל עיראק בבגדד // צילום: איי.פי ,
מפגין מניף את גדל עיראק בבגדד // צילום: איי.פי // מפגין מניף את גדל עיראק בבגדד // צילום: איי.פי

גל המחאות הקטלני פקד את עיראק בשבוע החולף הביא את הממשלה במדינה לנקודת שבירה לאחר שקרוב למאה בני אדם נהרגו ומעל 3,000 נפצעו בעימותים בין המפגינים לצבא. 

רשת החדשות הסעודית, "אל ערביה", דיווחה היום (שבת) כי הממשלה החליטה לבטל את העוצר בשעות היום ברחבי הבירה העיראקית אך מחסומי דרכים שהקים הצבא סביב רובע הממשל של העיר נותרו במקומם, מחשש שהמפגינים יצעדו לעבר משרדי הממשלה. 

עוד פורסם בכלי תקשורת בשפה הערבית כי משלחת של חברי פרלמנט המייצגים את הממשלה נפגשה לראשונה עם מנהיגי המחאה בניסיון לבנות תוכנית רפורמות הכוללת מלחמת חורמה בשחיתות שתרצה את המוחים. 

עוד בנושא:

עיראק: המחאה הופכת למשבר פוליטי

עיראק: אלפים הפגינו נגד הממשל

“איראן החוצה": המחאה מתעצמת - הרוגים בעימותים בעיראק

חמינאי: "נגביר את יכולות הגרעין שלנו"

איש הדת השיעי והמנהיג הפוליטי מוקתדא א-סאדר, הכריז היום כי הוא דורש הממשלה להתפטר ולהכריז על הליכה לבחירות. הקואליציה הפרלמנטרית שמנהיג א-סאדר, שמתנגד להשפעה האיראנית הגוברת במדינה, היא הסיעה הגדולה ביותר בפרלמנט העיראקי. אתמול הוא תקף בחריפות את הממשלה וקרא לה לחדול מהאלימות נגד המפגינים. 

משוריינים של הצבא העיראקי ברובע הממשל בבירה // צילום: רויטרס

אתמול הביע ראש ממשלת עיראק, עאדל עבד אל מהאדי הזדהות עם המפגינים ואמר כי "דבריכם נשמעו היטב על ידי הממשלה", אך האיץ בהם להפסיק את ההפגנות ולשוב לביתם. 

המחאה בעיראק התפרצה בשבוע שעבר בעקבות זעם ציבורי על השחיתות, השירו הציבוריי המתפורר, האלימות בחברה העיראקית וההתערבות של איראן בנעשה במדינה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר