צריכים לתדלק? עדיף שתעשו זאת בימים הקרובים. החל מתחילת חודש אוקטובר, במוצאי החג, צפוי לעלות מחיר הדלק ב-11 אגורות לליטר.
בעקבות ההתייקרות, מחיר ליטר בנזין יעמוד על 6.18 שקלים השירות עצמי, ו-6.39 שקלים עבור שירות מלא (כולל עמלת מתדלק של 21 אגורות לליטר).
לפני יומיים ההערכה הייתה שמחיר הדלק יתייקר ב-15 אגורות לליטר, ובתחילת השבוע ההערכות זינקו ל-20-21 אגורות לליטר. עם זאת, היחלשות הדולר שחלה מאז הביאה לכך שמחיר הדלק מתייקר רק ב-11 אגורות. בתחילת החודש הדלק הוזל ב-19 אגורות לליטר, כך שבסיכומו של עניין מדובר בהתייקרות בפועל ב-8 אגורות בלבד.
באילת, שם לא משלמים מע״מ, ליטר בנזין מתייקר רק ב-9 אגורות ומחירו יעמוד על 5.28 שקלים לליטר בשירות עצמי ו-5.46 שקלים בשירות מלא.
התייקרות הדלק מגיעה לאחר התייקרות תעריפי המים עליה הכריזה אתמול (חמישי) רשות המים. הרשות הודיעה כי החל מינואר 2020 תעריפי המים לצרכנים פרטיים יעלו ב־29 אגורות לקוב, בתעריף הנמוך ובתעריף הגבוה, בכפוף לשימוע ציבורי. המשמעות לצרכן הממוצע היא תוספת של כ־4.5 שקלים לחודש.התעריף הנמוך צפוי לעמוד על 7.369 שקלים למ"ק במקום 7.079 שקלים למ"ק, ואילו התעריף לכל כמות נוספת, כלומר התעריף הגבוה, צפוי לעמוד על כ־13.448 שקלים למ"ק במקום 13.153 שקלים למ"ק. התעריף הממוצע צפוי לעלות ב־2.7%.
המשמעות של שינוי התעריפים למשפחה ממוצעת בת ארבע נפשות הצורכת כ־15 מ"ק לחודש בעלות של כ־112 שקלים, היא תוספת של כ־4.5 שקלים לחשבון המים והביוב החודשי שיעמוד מעתה על כ־116.5 שקלים לחודש.
מרשות המים נמסר:"עליית התעריפים המתונה נדרשה בעיקר בשל המשך ביצוע ההשקעות המשמעותיות הנדרשות במשק המים הארצי (חברת מקורות) והכרה במתקני טיהור שפכים מתקדמים יותר, לטיפול המפחית את הסיכונים הסביבתיים של תוצרי הטיהור. המשך התייעלות תאגידי המים והביוב מיתנה את העלייה הצפויה בתעריפים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו