אופניים חשמליים מציפים את שבילי האופניים בישראל הנסללים בקצב מסחרר. יותר ויותר רוכבים מבינים את המעלות הרבים שמקופלים בכלי החדשני, וכך גם חנויות אופניים חשמליים נפתחות בכל קרן רחוב. מי הם הלקוחות של אותן מאות חנויות אופניים חשמליים? ובכן, זה הזמן לנפץ את המיתוס.
“בני נוער מתחת לגיל 18 מהווים פחות מ-30% מהרוכבים החשמליים“, מסביר שחר דניאלי, מייסד אתר האינטרנט “הרוכב החשמלי”, אשר מהווה מקור מידע בתחום, ואשר מציע אינדקס עדכני של חנויות אופניים חשמליים, “לפי מחקר שבוצע לאחרונה על ידי הטכניון, בהזמנה של משרד התחבורה, כ-70% מרוכבי האופניים הממונעים הם מבוגרים בגילאי 19-64. מדובר על מאות אלפי ישראלים שפשוט מחליטים להשאיר את המכונית בחנייה, ולהגיע למחוז חפצם עם אופניים חשמליים קלים, מהירים, נוחים וסביבתיים”.
חנויות אופניים חשמליים, קווים לדמותן
חנויות אופניים חשמליים מתחלקות לכמה סוגים. בראש ובראשונה חנויות אופניים רגילים (שטח, עיר, ילדים וכו’) שהשיקו, לאור הביקוש, קטלוג של אופניים חשמליים. סוג נוסף הוא חנויות שעוסקות אך ורק באופניים עם מנועי עזר. שני הסוגים יכולים להיות חלק מרשתות ו/או חנויות יבואנים רשמיים (ישנם בישראל עשרות יבואני אופניים חשמליים).
חנות אופניים חשמליים מציעה דגמים רבים לבחירה, וכן שירותים מתקדמים של מעבדת תיקונים. המעבדות בחנויות מספקות פתרונות לא רק לפנצ’רים או חיזוק בלמים, אלא גם מענה טכנולוגי וחשמלי.
שימו לב – למרות שישנם דגמים רבים של אופניים חשמליים, כמעט כל חנות תדע לתקן כל תקלה באופניים. אין זה בהכרח משנה אם רכשתם את האופניים החשמליים שלכם במקום הספציפי שבו אתם מגיעים לטובת התיקון, אולם ייתכן שישנו יתרון מסוים בקבלת שירות באותה החנות, לאור ההיכרות המוקדמת והסיכוי לקבל יחס “מועדף” השמור ללקוחות חוזרים.
איך בוחרים אופניים חשמליים?
“תחום האופניים החשמליים עשה קפיצת מדרגה דרמטית בזמן הקצר בו הוא פעיל”, אומר דניאלי, “אם בשנת 2010 היו בישראל קצת יותר מ-1,000 אופניים חשמליים, שרובם היו אופניים רגילים משודרגים עם קיט חשמלי, כיום ההערכות מדברות על יותר מ-250 אלף זוגות המתניידים ברחבי הארץ”.
“מבחר הדגמים האופציונאלי לרוכב הוא וורסטילי ורב, כאשר כל חנות אופניים חשמליים תציע הכוונה וייעוץ. זאת בכדי לחתור להתאמת הדגם הנכון לרוכב הנכון, בהתאם לצרכים והמטרות”.
כשמתלבטים לגבי אופניים חשמליים מדריך קנייה מציב את הסוללה בלב ליבו של העניין. דניאלי מסביר כי שני פרמטרים מרכזיים מגדירים את הסוללה ואלו הם הוולט והאמפר. הוולט מבטא את עוצמת המתח החשמלי, המשליכה על מהירות האופניים לאורך זמן, והאמפר נוגע למרחק הנסיעה האפשרי בין הטענה להטענה.
“רוב הסוללות הנמכרות בחנויות אופניים חשמליים הן סוללות במתח V48 עם 10-15 אמפר”, אומר דניאלי, “דהיינו, אופניים חשמליים המגיעים בקלות למהירות המקסימלית המותרת בחוק, 25 קמ”ש, ומספיקים לנסיעה רצופה של עד 35-40 ק”מ. ישנם גם דגמים יותר חזקים, וכן דגמים בתקציבים נמוכים המאובזרים עם סוללות V36 ואמפר שנע סביב 8-12”.
חשוב להדגיש כי ביצועי הסוללה אינם נצחיים, ועוצמתה פוחתת כפונקציה מהשימוש בכלי. לאחר תקופה של כשנתיים עד שנתיים וחצי (תלוי בהיקף הנסיעה היומי/השבועי), הרוכב יידרש לרכוש סוללה, או לחילופין לקנות אופניים חשמליים חדשים. חנויות אופניים חשמליים מציעות לעתים פתרונות של טרייד אין לאופניים חשמליים או שדרוג אופניים קיימים ומכירת אופניים חשמליים יד שנייה.
פרמטר נוסף שנכנס לאחרונה למשוואה הוא עובי צמיגי האופניים, ובעיקר הביקוש אחר אופניים חשמליים עם גלגלים עבים (עד 4 אינצ’ במקום 2.25 אינצ’ בגלגלים הסטנדרטיים). אופניים חשמליים עם גלגלים עבים מספקים יתרונות של רכות נסיעה, יציבות, נשיאת משקלים ומהירות לאורך זמן. מצד שני, הם כבדים יותר, מגושמים יותר וחשופים יותר לפנצ’רים (בשל שטח הפנים הרחב של הצמיג).
חנויות אופניים חשמליים - לאתר את החנות באינטרנט
“ההסברים לגבי בחירת אופניים חשמליים שהועלו כאן הם רק קצה הקרחון”, אומר דניאלי, “בסופו של דבר, חשוב שהרוכב יגדיר את הצרכים שלו מהאופניים. עליו לבחון את המרחק הממוצע שאותו הוא ירצה לנסוע ברמה היומיומית או השבועית, המשקל הסטנדרטי שיוטל על האופניים, ופרמטרים נוספים כמו בטיחות ואמינות שאסור להקל בהם ראש”.
“את אתר האינטרנט הרוכב החשמלי הקמתי בדיוק בשביל זה. כשקניתי את האופניים החשמליים הראשונים שלי לפני מספר שנים, התקשיתי מאד למצוא מידע עדכני ומהימן ברשת. נאלצתי לעבור בין אין ספור חנויות, לצאת לרכיבות ניסיון על דגמים רבים, ועדיין הרגשתי שאני לא באמת מבין. בהתחשב בעובדה שמדובר בהוצאה שמגיעה בקלות ל-3,000-6,500 שקלים, היה ברור לי שהגיע הזמן לקחת את זה צעד אחד קדימה”.
החזון קרם דוושות וגלגלים. מבחינת חנויות האופניים החשמליים, “הרוכב החשמלי” מאפשר להן להציג את פעילותן באתר ייעודי, ולפנות לקהלים ולקוחות המגיעים מהרשת. בין השאר בזכות תקציבים גבוהים המושקעים על ידי האתר לטובת שיווק דיגיטלי, קידום בגוגל ופרסום ברשתות חברתיות.
מצד שני, הרוכב החשמלי הוא תחנת חובה לרוכבים. האתר מאגד מידע רב לגבי רכישת אופניים חשמליים, תיקון אופניים חשמליים, ביטוח, בטיחות, דגמים, יבואנים, וכמובן אינדקס חנויות אופניים חשמליים ששואף להיות הגדול והמעודכן בישראל.
לפני סיום, דניאלי מדגיש כי ההצלחה של הענף תלויה בבגרות ובאחריות של הרוכבים. “רוכבים יקרים, אל תוותרו על קסדה, צייתו לכל חוקי התנועה, שמרו על הימין, הקפידו על פנסים דולקים, חזקו את הבלמים באופן תדיר ופשוט סעו בזהירות”.
