בימים הקרובים צפויים פרקליטי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להגיש את עיקרי טענותיהם לקראת השימוע שיתקיים בעוד כשבועיים, ב-2 וב-3 לאוקטובר.
כל תיקי נתניהו: האישומים נגד ראש הממשלה
על פי החלטת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נתניהו יתייצב לשימוע שיכריע אם להגיש נגדו כתב אישום. השימוע ייערך במקביל למגעים הקואליציוניים שצפויים להתחיל בתקופה הקרובה.
במקביל עו"ד אורי קורב, תובע ומנהל בכיר לשעבר בפרקליטות, קיבל מראש הממשלה בנימין נתניהו בקשה לייצג אותו בשימוע. כך גילה עו"ד קורב במהלך פאנל הבחירות ששודר ביום שלישי בחדשות 12. עם זאת, בשלב זה לא נחתם כל הסכם ייצוג.
עו"ד קורב התפרסם בעיקר כתובע במשפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ובמשפטם של רוצחי הילד מוחמד אבו ח'דיר. היום (רביעי) הוא התייחס לכך שהייתה לו בעבר גם נגיעה כלשהי לתיקי רה"מ, כשעבד בפרקליטות והתיקים היו עוד בראשיתם.
צוות ההגנה של נתניהו מונה את עו"ד עמית חדד ויוסי אשכנזי.
כזכור, השימוע שיתקיים בעוד שבועיים נקבע לאחר דחייה בת שלושה חודשים נוספים מהזמן המקורי בו היה אמור להתרחש (10 ביולי) לשם למידת החומר. עו"ד חדד ביקש דחיה בת 12 חודשים, אך במכתב תשובה כתב עוזרו של מנדלבליט, עו"ד גיל לימון, כי היענות לדחיה הייתה פוגעת באינטרס הציבורי של קבלת החלטה בתיק בהקדם, וכי היערכויות אלו שאושרו "חורגים אף הם ממסגרת הזמנים הקבועה בהנחיות".
בהמשך לכך, לאחר שמנדלבליט הסכים שלא להעביר את חומרי החקירה עד לאחר הבחירות הקודמות על מנת למנוע הדלפות, ולאחר סאגת אי איסוף חומרי החקירה מהפרקליטות בידי צוות ההגנה של נתניהו ובעקבות דחייתו של השימוע, נתניהו השיג מספר חודשים לא מבוטלים נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו